Automobili

BMW GRAN COUPE SERIJE 6

Nakon predstavljanja BMW serije 6 Coupe i Convertible verzije, BMW je prvi put predstavio i seriju 6 sa četvora vrata – model BMW Gran Coupe serije 6. Atletska elegancija ovog modela je pravi dodatak već postojećoj gami BMW serije 6, a kombinacija snažnih motora i sofisticirane tehnologije šasije zaslužna je za izuzetne dinamičke sposobnosti ovog modela.

Novi model ima prepoznatljivu spoljašnjost klasičnog kupea serije 6, na kojoj se ističu ksenonska svetla i 18-inčni aluminijumski točkovi. BMW 6 Gran Coupe duži je od standardne verzije sa dvoja vrata za 111 mm, u kabini ima prostora da se komforno smeste četiri osobe, a zapremina prtljažnika iznosi 460 litara. Prednja sedišta opremljena su grejačima, a u standardu opremu spada i dvozonski klima uređaj, dok se kao opcija može doplatiti navigacioni GPS uređaj i Bang & Olufsen audio sistem.

U ponudi su tri pogonska agregata: verziju 640i pokreće 3.0 litarski šestocilindraš sa turbopunjačem sa 315 ks i obrtnim momentom od 450 Nm, a ubrzanje od 0-100 km/h ostvaruje za 5,4 sekunde. Snažnija varijanta 650i opremljena je 4.4 litarskim twin-turbo V8 motorom od 443 ks i 650 Nm, a brzinu od 100 km/h dostiže za 4,6 sekundi. Dizel verzija 640d ispod haube ima 3.0 litarski motor od 309 ks i 630 Nm, a od 0-100 km/h ubrzava za 5,4 sekunde.

Maksimalna brzina sva tri BMW Gran Coupe serije 6 elektronski je ograničena i iznosi 250 km/h, a vozila su opremljena osmostepenim automatskim menjačem. Pogon na zadnjoj osovini standardan je na svim modelima, a verzija 650i u opciji ima i pogon na svim točkovima.

Ovaj automobil premijerno će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Očekivana cena: oko 80.000 evra.

Broj:
Foto:
This entry was posted in Automobili and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Novi BMW serije 5
Novа hondа accord
BMW Serije 6

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS