WS preporuka

CABERNET SAUVIGNON RESERVE

NAZIV VINA: CABERNET SAUVIGNON RESERVE

BERBA: 2008

SORTA:  CABERNET SAUVIGNON

PROIZVOĐAČ: PODRUM RADOVANOVIĆ

OBLAST: ŠUMADIJSKO VINOGORJE, KRNJEVO, SRBIJA

SADRŽAJ ALKOHOLA: 13,5%

Vino je odležavalo u raznim barik buradima – od francuskog, američkog, slavonskog i domaćeg hrasta, čime je steklo veliku kompleksnost. Boja mu je intenzivno tamnocrvena sa svetloljubičastim odsjajem na obodu. Ima  kompleksan buke, sa izraženim voćnim aromama crnog bobičastog voća i prijatnim notama hrastovine, kao i začinskim nagoveštajem. Na nepcima je  punog tela i izraženog voćnog karaktera, sa dominacijom nota kupine i šljive, koji je dobro izbalansiran sa kiselošću i svežinom. Prijatna taninska struktura zaokružuje slojevitost i uticaj hrastovine. Završnica je vrlo postojana, voćno-začinska. Služiti ga uz crvena mesa, naročito uz bifteke i ramsteke, kao i uz meso divljači, jagnjetinu, pečenja i polumasne sireve.

Tem­pe­ra­tu­ra ser­vi­ra­nja: od 16 do 18 ste­pe­ni C

Pro­seč­na ce­na u vi­no­te­ka­ma: 1.900 di­na­ra

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Miodrag Mija Radovanović - Podrum Radovanović
Podrum Radovanović

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS