WS preporuka

BERTINEAU SAINT VINCENT

NAZIV VINA: BERTINEAU SAINT VINCENT

BERBA: 2007

SORTA: MERLOT 75%, CABERNET FRANC 25%

PROIZVOĐAČ: MICHAEL ROLLAND COLLECTION

OBLAST: LALANDE DE POMEROL, FRANCUSKA

SADRŽAJ ALKOHOLA: 13%

 

Ovo vino dolazi iz oblasti Laland de Pomerol, koja je u susedstvu čuvene apelacije Pomerol u Bordou. Michael Rolland je ovde posadio lozu na samo 5,6 hektara, a njena starost je više od 30 godina. Vino ima intenzivnu rubinkastu boju sa svetlocrvenim odsjajem i odličnu je bistrine. Bogato je aromama crnog bobičastog voća, koje se lepo sklapaju sa delikatnim mirisom hrastovine koji daje opojnost prilikom aeracije. Na nepcima ga odlikuje odličan sklad punoće tela, prijatne svežine i divnog voćnog karaktera koji se ističe na samoj završnici. Postojano je, aromatično, elegantno i veoma pitko. Služiti ga sa polumasnim sirevima, elegantnim mesnim predjelima, punijim pastama sa mesnim sosovima, jelima od crvenog mesa.

Temperatura serviranja: od 15 do 17 stepeni C

Prosečna cena u vinotekama: 3.800 dinara

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS