Hoteli

Internacional Design Hotel, Lisabon

Lisabon sa svojim specifičnim šarmom deluje omamljujuće zavodljivo, a Internacional Design Hotel skoro nestvarno – spolja kao integralni deo istorijskog centra, a unutra kao futuristički enterijerski eksponat

Za one koji traže boravak u istorijskom centru prestonice Portugala u jednom modernom, sofisticirano dizajniranom hotelu, odličan izbor biće Internacional Design Hotel. Smešten na samo nekoliko minuta od Gornjeg grada (Bairro Alto) i tvrđave Svetog Đorđa (Sao Jorge) ovaj hotel podeljen je u četiri zasebne celine različitog stila – Urban, Tribe, Zen i Pop. Takođe, krasi ga i jedinstven spoj arhaičnog i modernog – dok je ekstravagantni enterijer vrlo moderno i originalno uređen, spoljašnost ničim ne odudara od okolne autentične arhitekture centra Lisabona. Sa ciljem da svaki boravak u ovom hotelu bude jedinstven, sve navedene celine osim posebnog dizajna imaju i različite mirise i zvukove, tako da svako i zatvorenih očiju može da prepozna temu u kojoj se nalazi.

Osim standardne tehničke opremljenosti po visokim standardima, svih 55 soba hotela ima i đakuzi, Nespresso aparate za kafu, a veliki apartmani i Playstation. U svim temama postoji četiri vrste soba: cocoon (12 kvadrata), male, srednje i velike, osim koncepta Urban koji ima samo male i srednje sobe. Na poslednjem spratu nalazi se takozvana rajska soba (Heaven Room), koja se sastoji od tri zasebne celine – Lego, Omphalus i Zenses. Koncept sobe je osmišljen tako da se na jednom mestu nude mogućnosti za različite aktivnosti – u Legu je predviđeno uživanje u čitanju i surfovanje po internetu, Omphalus je soba za sastanke, radionice ili male konferencije, a u Zensesu profesionalni masažeri nude opuštanje uz brojne masaže i terapije.

Naoki restoran, koji se nalazi u okviru Internacional Design Hotela, zadovoljava sve kriterijume trenutno vrlo aktuelne kreativne i zdrave kuhinje. Koristeći regionalne, sezonske i organske proizode, ovaj restoran zadovoljava i najviše standarde kvaliteta. Atmosfera u restoranu je vrlo opuštajuća, čemu svakako doprinosi i prelepi pogled na centar Lisabona. Veliki izbor vina, naročito portugalskih, kao i koktela može se probati u Rossio Wine & Baru, a uz pića se mogu poručiti i lagani snekovi.

Lisabon je grad koji nudi brojne mogućnosti za sadržajan odmor, prvenstveno zbog svog položaja – s obzirom na to da se nalazi na moru, brojne plaže i obilje sunčanih dana čine ga atraktivnim većim delom godine. Takođe, mnoštvo istorijskih spomenika, izražen umetnički duh, specifična fado muzika i brojni fado barovi, odlična vina i bogata gastronomska karta, biće od pomoći da se na najbolji mogući način doživi ovaj grad. A Internacional Design Hotel može da bude odlična polazna tačka za bilo koju vrstu istraživanja. 

Cena prenoćišta za dve osobe se kreće od oko 130 evra pa naviše.

 

This entry was posted in Hoteli and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Brenners Park Hotel & Spa
Hotel Bevanda
Sol Beach House

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS