WS preporuka

Muškat žuti, Vinarija Jokić

JokicNaziv vina: Muškat žuti

Berba: 2013

Sorta: Muškat

Oblast: Dalmacija, Hrvatska

Proizvođač: Vinarija Jokić

Sadržaj alkohola: 13,5%

 

Ima nežnu, svetložutu boju sa zlatkastim tonovima, odlične je bistrine i sjajne refleksije. U vrlo intenzivnom mirisu ovog vina prepliću se arome poljskog cveća i belog voća – naročito breskve i nektarine, sa delimično mineralnim karakterom. Ukus je prijatan, sa dobrim balansom svežine i voćnosti. Vrlo pitko, nežno i lepršavo vino, u kojem je slast izražena ali je lepo ukomponovana sa blagom hrskavošću, što mu daje zaokruženost. Završnica je lepršava, voćna, puna prijatne slasti i savitljiva. Služiti ga sa voćnim salatama, domaćim kolačima bez čokoladne strukture, voćem, kao i blago aromatičnim jelima sa dosta povrća. Potencijal za dalje odležavanje ovog vina je do 2 godine.

 

Temperatura serviranja: od 8 do 10 stepeni C

Prosečna cena u vinotekama: 1.300 dinara

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Vinarija JOKIĆ, Dalmacija
Vinarija Jokić

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS