Degustacije

Chateau Kefraya Rouge

kefraya-rougeproizvođač: Chateau Kefraya

sorte: syrah, cabernet sauvignon, mourverde

oblast: Liban

procenat alkohola: 14%

cena: 2.200 dinara

 

Tamnocrvene boje sa purpurim odsjajem i sa svetlim tonovima na obodu. Srednje pokretljivosti u čaši. Prijatnih, vrlo intenzivnih voćnih aroma, sa dominantnim mirisom crne trešnje, na koje se lepo nadovezuje ton vanile. Barik prisutan sa prijatnim tonovima, dopunjenim začinskim, sa diskretnom primesom cimeta. U ustima pokazuje pravu eksploziju ukusa, u kojoj je dominantni voćni karakter prožet prijatnim začinskim i tonovima barika, sa naročito izraženim tonom cimeta, čineći jednu izuzetno harmoničnu celinu. Opojno, sočno i dugotrajno vino, prijatnih zrelih tanina i izuzetne svežine. Završnica je slojevita, zaokružena i dugotrajna. Ozbiljno vino, sa velikim potencijalom za dugo odležavanje, više od pet godina, tokom kojih će dobijati na kvalitetu, ali može da se konzumira i sada.

Ocena: 9

Broj:
This entry was posted in Degustacije and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Pruno 2010
Condado de Oriza Crianza 2009
Syrah 2012

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS