WS preporuka

Kišov Bermet crni, Vinarija Kiš

BermetNaziv vina: Kišov Bermet crni

Berba: 2015

Sorta: kupaža više sorti sa dodatkom brojnih biljaka

Oblast: Sremsko-karlovačko vinogorje, Srbija

Proizvođač: Vinarija Kiš

Sadržaj alkohola: 17%

 

Ovo pojačano slatko vino ima izraženu svetlorubin boju sa skoro narandžastim obodom, odlične je bistrine i prilično pokretljivo. Miris je vrlo intenzivan, dopadljiv i kompleksan, a u mnoštvu aroma naročito su primetne note narandžine kore, likerastog crnog i crvenog voća, slatkog korena i aromatičnih trava. Na nepcima ga odlikuju mekoća, elegancija i prijatna slast, koja je u odličnom balansu sa svežinom i visokim sadržajem alkohola. Ukus je pun i intenzivan, sa pregršt postojanih i elegantnih voćnih aroma. Završnica je takođe puna voćnosti, a alkohol je prilično umiren i integrisan u kompleksnu strukturu ovog vina.

Služiti ga uz fine kolače sa voćem ali bez čokolade, zatim voćne salate, slatke palačinke, vojvođanske kolače od oraha i maka, a prijatno je i kao aperitiv i kao digestiv.

Temperatura serviranja: može da bude servirano hladno, ali je pogodno i na sobnoj temperaturi.

Prosečna cena u vinotekama: 1.050 dinara

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS