WS preporuka

Barolo, Lo Zoccolaio

Naziv vina: Barolo

Berba: 2008.

Sorta: nebbiolo

Oblast: Pijemont, Italija

Proizvođač: Lo Zoccolaio

Sadržaj alkohola: 14,5%

Svetle rubincrvene boje sa narandžastim tonom po obodu. Miris je izuzetno kompleksan i zreo, sa dominantnim notama zrelog crvenog bobičastog voća (maline, višnje, trešnje i ribizle), koje su lepo ukomponovane sa cvetnim notama, plemenitim tonovima hrastovine i aromama nastalih dugim odležavanjem (zemlja, katran, tartufi). U ustima je izražena svežina i vrlo kompleksan i intenzivan ukus, sličnog profila kao i ukus. Odličnog balansa, punog tela, vrlo zrelih i snažnih tanina, sa nagoveštajem da može dalje da odležava i da se razvija. Završnica je vrlo postojana, dugotrajna i kompleksna.

Slaganje sa hranom: najbolje se slaže uz meso divljači, punije crveno meso, zrelije sireve, grilovano povrće i bogata kuvana jela sa mesom.

Temperatura serviranja: od 15 do 17 stepeni C.

Cena: 4.300 dinara

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Barolo

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS