WS preporuka

Brunello di Montalcino Il Poggione

Naziv vina: Brunello di Montalcino Il Poggione

Berba: 2011.

Sorta: Sangiovese grosso

Oblast: Toskana, Italija

Proizvođač: Tenute Il Poggione

Sadržaj alkohola: 14,5%

Intenzivne crvene boje sa narandžastim odsjajem i rubinkastom refleksijom. U vrlo kompleksnom i intenzivnom mirisu prelamaju se note zrelog šumskog bobičastog voća, hrastovine i začina. Na nepcima vrlo harmonično, zrelo, elegantno i smireno, a efekat dugog odležavanja naročito je vidljiv u izuzetnoj mekoći i zrelosti tanina. U kompleksnom i vrlo koncentrovanom ukusu voćni karakter je nešto izraženiji nego na mirisu. Brojne finese koje krase ovo vino vidljive su i u vrlo dugoj i postojanoj završnici, izraženog voćnog karaktera.

Služiti ga uz fina jela od crvenog mesa, takođe i od mesa pernate divljači, zatim uz paste sa punijim sosovima, kao i bogatijim kuvanim jelima.

Temperatura serviranja: od 15 do 17 stepeni C.

Cena: 5.650 dinara.

 

 

 

 

 

 

Broj:
This entry was posted in WS preporuka and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS