Degustacije

Guidalberto 2014

proizvođač: Tenuta San Guido

sorte: cabernet sauvignon, merlot

oblast: Bolgheri, Toskana

procenat alkohola: 12,5%

cena: 3.630 dinara

 

Rubincrvene boje sa skoro narandžastim obodom, srednje obojeno. Na nosu je vrlo intenzivno i kompleksno, sa naglašenim notama zrelog voća – trešnje, maline, crvene i crne ribizle, na koje se nadovezuju note hrastovine, karanfilića, cimeta, kedrovine, bibera i herbalni i zemljani tonovi. Srednjeg je tela, veoma intenzivnih i živih kiselina koje mu daju svežinu. Ukus je takođe vrlo komplekan i postojan, sa nešto izraženijim herbalnim i zemljanim tonovima nego na mirisu. Obiluje taninima, koji su prilično zreli i dobro su integrisani u telo vina. Vrlo elegantno i pitko vino, sa dobrim balansom voćnosti i kiselina i dosta finesa.

 

Može da se konzumira sada, ima potencijal za unapređenje još godinu do dve dana, a nakon toga može da traje još četiri do pet godina.

ocena: 9

 

Broj:
This entry was posted in Degustacije and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Bordeaux Primeur, millesime 2008
NEMEA 2006
GAVI FRANCO FIORINA 2010

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS