Degustacije

Il Bruciato 2015

proizvođač: Marchesi Antinori

sorte: cabernet sauvignon, merlot, syrah

oblast: Bolgheri, Toskana

procenat alkohola: 13,5%

cena: 2.490 dinara

 

Vrlo obojeno, tamnorubin boje sa crvenkastim obodom. U intenzivnom mirisu izražen je voćni karakter, u kojem dominiraju note crnog šumskog bobičastog voća sa naglaskom na kupinu i crnu ribizlu, a kompleksnost dodaju i note šljive, zrele višnje, hrastovine, tosta, karanfilića i bibera. Srednje punog je tela i intenzivnog, ali srednje postojanog ukusa, koji je takođe kompleksan i sličnog je profila kao i miris. Vino obiluje taninima, koji su prilično čvrsti i snažni i pomalo nadjačavaju ostale komponente. Završnica je intenzivna, sa dominirajućim taninima na samom kraju.

 

Može da se konzumira sada, ali ima potencijal za dalje odležavanje još godinu do dve, tokom kojih bi trebalo da dobije bolju strukturu, a nakon toga može da traje još tri do četiri godine.

 

Ocena: 8,5

Broj:
This entry was posted in Degustacije and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
Fonterutoli Chianti Classico 2010
Schulthauser 2011
Foral 2012

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS