Broj: Piše: Foto:

Svoje prve novinarske korake Minja Miletić napravila je na Studiju B, a zatim se prošetala kroz redakcije nekoliko televizijskih kuća: Yu info kanala, Politike, Košave i Fox-a, svaki put kao sve ozbiljnija i bolja novinarka. Provela je i četiri godine na televiziji Pink, kao urednica i voditeljka Jutarnjeg programa. Danas, kao novinarka i producentkinja na N1 televiziji, jedno je od retkih lica u domaćim medijima koja umeju i smeju da postave i teška pitanja, bez obzira na to ko se nalazi preko puta njih i bez obzira na eventualne posledice. Uverena „da čovek može da bude jedino uspešan ako radi ono što najviše voli“, svojevremeno je između novinarstva i medicine, na sreću, izabrala ovo prvo. Ispostavilo se, bila je to dobra odluka – za nju, ali i za ovdašnju medijsku scenu

 

Vina

Volim vina, ali daleko od toga da mogu da kažem da se u njih i razumem. Pravim vrlo jednostavnu podelu – na ona koja mi se sviđaju i ona koja samo jednom pijem. Više pijem bela vina, a najviše mi se sviđa naša tamjanika. Volim vina od ove sorte iz vinarija Spasić i Budimir. Možda mi je tamjanika bliska zato što u njoj osećam tonove zove, a sok od zove je bio moje omiljeno piće kada sam bila mala. Takođe mi se sviđa i Trijumf Gold vinarije Aleksandrović, kao i Chardonnay vinarije Marina Cvetić. Probala sam na jednoj promociji vino Campana Albus vinarije Zvonko Bogdan i mene kao laika je ostavilo bez teksta. Crvena vina više pijem uz hranu. Nedavno sam na preporuku prijatelja probala vino Tignanello i uživala sam u ovom divnom crvenom vinu iz Toskane. Od domaćih crvenih vina najviše volim Cabernet sauvignon vinarije Radovanović.

Provod

Za mnoge stvari koje nisam razumela ili volela kao mala, majka mi je objašnjavala da to dolazi sa godinama. Tako sam od nekoga ko je u svojim dvadesetim godinama provod isključivo doživljavao kroz noćne izlaske, čudeći se onima koji biraju mirna i tiha mesta za uživanje, stigla do profila osoba koje u prošlosti nisam razumela. Danas mi je mnogo važnije sa kim sam, nego gde sam. Volim da popijem dobru kafu, da odem na večeru sa bliskim prijateljima i to u danima kada nisu velike gužve, kada su restorani pomalo praznjikavi, ali taman takvi da vam ne bude neprijatno što ste tamo. Obično je to večera i čaša vina ili samo čaša vina u restoranima kao što su Moda, Druga Piazza, Sakura, hotel Square Nine… Sate bliže ponoći volim da provodim u mestima kao što su Radost i Dudurudu. Porodično volimo da odemo na nedeljni ručak u Maderu, jer nam ona deluje kao savršeno mesto za spoj različitih generacija. Volim da odem i u neku pravu srpsku kafanu, ali je potreban povod za neku vrstu slavlja.

 

Hrana

Ovo je jedna od tema u kojoj se vidi suština mog karaktera. Spoj nespojivog, ili kako to volim da objasnim, uživam u ukusima koji imaju malo toga zajedničkog. Obožavam italijansku kuhinju i istovremeno sam veliki ljubitelj sušija. Karbonara, bolonjeze… prosto mi je teško da se odlučim koja italijanska pasta mi najviše prija, pa lazanje… Volim bosiljak, a njega ima dosta u italijanskoj kuhinji – bilo samostalno kao začin ili u pesto sosu. Tu je zatim i Fiorentina stek, pa veliki izbor pršuta i sireva…