Aleksandar Damnjanović

Cognac – Srce iz hrastove bačve

Nakon dve destilacije grožđa, dobijeni destilat se deli na „glavu“, „srce“ i „rep“. Kada kupite flašu francuskog konjaka , kupili ste ono najbolje, ono što je odležalo u hrastovim bačvama – srce. Svet počlinje da saznaje za konjak (cognac) zahvaljujući trgovini vinom i [...]

2010-10-27T00:05:40+01:0031. 7. 2010|Categories: Destilati|Tags: , , |Коментари су искључени на Cognac – Srce iz hrastove bačve

Odabir pravih čaša

Izbor odgovarajuće čaše za određeni tip vina samo naizgled nije toliko bitan, jer, punu aromu i ukus vina možemo osetiti isključivo ako odaberemo adekvatnu čašu. Prikladna časa može veoma mnogo povisiti ukus i buke vina. Postoje različite veličine i oblici časa koje su [...]

2010-10-27T01:02:48+01:0030. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Odabir pravih čaša
Go to Top