Foto Archives: Miroslav Petrović

Hrana i vino

Meksiko

Meksička kuhinja je posle kineske verovatno najrasprostranjenija i najpopularnija na svetu. Svoju bazu crpi još iz vremena Maja i Asteka, koji su joj dali šarenilo boja, a izvorni recepti ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Hrana i vino

Maroko

Kao uvod u priču o marokanskoj kuhinji, mogu slobodno da kažem: „Dobro došli u Francusku severa Afrike“. Ne zato što je Maroko pod uticajem francuske kulture ishrane, nego zato ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Engleska

Moja omiljena potcenjena kuhinja! Engleska kuhinja ne smatra se za jednu od onih koje odišu maštovitošću i raznovrsnošću, ali to je velika zabluda. Kakvog je kvaliteta, o tome dovoljno ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Hrana i vino

Toskana

Slovo T kao kulinarski grb Toskane jasno asocira na čuveni Firentinski odrezak, ali to je samo jedna od svetski čuvenih čarolija kuhinje ove italijanske regije. Lagana i raznovrsna, vrlo ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Mađarska

Jaka, ljuto začinjena, malo teža… ukratko – gurmanska. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati nadaleko čuvena kuhinja Mađarske, zemlje čija je bogata i duga istorija ostavila za ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Gastronomija – Bordo

Akvitanija, smeštena na jugozapadu Francuske na granici sa Španijom, po mnogo čemu zanimljiv je region – što zbog burne istorije i nasleđa koje je rezultat neverovatne mešavine uticaja, što ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Intervju

Predrag Miki Manojlović

Snaga mašte, čežnje i ideala

„Vrlo je važno da čovek u sebi pronađe optimizam, svežinu i dobrotu“, rekao je na početku intervjua za magazin Wine Style Predrag Miki Manojlović, proslavljeni ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Alzas

Jedan poznanik mi je nedavno rekao sledeću stvar: „Vi profesionalni kuvari pre ili kasnije upadnete u zamku francuske kuhinje“. Moram da priznam da je, što se barem mene tiče, ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Nova godina

Negde sam jednom prilikom pročitao da se širom sveta u različita vremena i godišnja doba slavi oko osamdeset različitih Novih godina. Ni izbliza ne znam koji su sve običaji ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Intervju

Dragan Velikić

Detinjstvo je trezor iz kojeg sve crpimo 

Bruno sluti da je jedina mudrost usamljenika prihvatiti karantin kao slobodan izbor, nikako kao usud – napisao je poznati književnik Dragan Velikić ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged | 1 Comment
Intervju

Željko Obradović

Zeljko Obradovic

Jednostavnost koja razoružava

U sportu je, kažu, važno da se ekipa uigra i da trener oseti duh ekipe, pa oni koji imaju iste ljude na okupu duže vreme imaju i ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged , , , | Leave a comment
Business Club

Miroljub Labus

Labus

Savet eksperta

Doktor ekonomskih nauka, profesor političke ekonomije na Pravnom fakultetu u Beogradu, u svom akademskom radu najviše se bavio pitanjima iz oblasti makroekonomije, međunarodne trgovine, tranzicije i privatizacije, ... Ceo članak »

Posted in Business Club | Comments closed
  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS