Foto Archives: Miroslav Petrović

Hrana i vino

Restoran Tricolore

Dunavski šarm italijanskih ukusa

Nedavno otvoreni restoran Tricolore na zavodljivom Dunavskom keju u Zemunu lako bi mogao da postane utočište ljubitelja autentičnih i tradicionalnih ukusa Italije. Najmodernija oprema, originalni ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Mongolija

Na ovo putovanje ćemo krenuti na konjima, pošto je Mongolija zemlja jahača. Mongoli, nomadski narod, prilagodili su svoj život kretanjima kroz ogromna prostranstva ove zemlje na istoku Azije. Iako ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Hrana i vino

Meksiko

Meksička kuhinja je posle kineske verovatno najrasprostranjenija i najpopularnija na svetu. Svoju bazu crpi još iz vremena Maja i Asteka, koji su joj dali šarenilo boja, a izvorni recepti ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Hrana i vino

Maroko

Kao uvod u priču o marokanskoj kuhinji, mogu slobodno da kažem: „Dobro došli u Francusku severa Afrike“. Ne zato što je Maroko pod uticajem francuske kulture ishrane, nego zato ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Engleska

Moja omiljena potcenjena kuhinja! Engleska kuhinja ne smatra se za jednu od onih koje odišu maštovitošću i raznovrsnošću, ali to je velika zabluda. Kakvog je kvaliteta, o tome dovoljno ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Hrana i vino

Toskana

Slovo T kao kulinarski grb Toskane jasno asocira na čuveni Firentinski odrezak, ali to je samo jedna od svetski čuvenih čarolija kuhinje ove italijanske regije. Lagana i raznovrsna, vrlo ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Mađarska

Jaka, ljuto začinjena, malo teža… ukratko – gurmanska. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati nadaleko čuvena kuhinja Mađarske, zemlje čija je bogata i duga istorija ostavila za ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Gastronomija – Bordo

Akvitanija, smeštena na jugozapadu Francuske na granici sa Španijom, po mnogo čemu zanimljiv je region – što zbog burne istorije i nasleđa koje je rezultat neverovatne mešavine uticaja, što ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Intervju

Predrag Miki Manojlović

Snaga mašte, čežnje i ideala

„Vrlo je važno da čovek u sebi pronađe optimizam, svežinu i dobrotu“, rekao je na početku intervjua za magazin Wine Style Predrag Miki Manojlović, proslavljeni ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Alzas

Jedan poznanik mi je nedavno rekao sledeću stvar: „Vi profesionalni kuvari pre ili kasnije upadnete u zamku francuske kuhinje“. Moram da priznam da je, što se barem mene tiče, ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Tagged | Leave a comment
Hrana i vino

Nova godina

Negde sam jednom prilikom pročitao da se širom sveta u različita vremena i godišnja doba slavi oko osamdeset različitih Novih godina. Ni izbliza ne znam koji su sve običaji ... Ceo članak »

Posted in Hrana i vino | Leave a comment
Intervju

Dragan Velikić

Detinjstvo je trezor iz kojeg sve crpimo 

Bruno sluti da je jedina mudrost usamljenika prihvatiti karantin kao slobodan izbor, nikako kao usud – napisao je poznati književnik Dragan Velikić ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged | 1 Comment
Intervju

Željko Obradović

Zeljko Obradovic

Jednostavnost koja razoružava

U sportu je, kažu, važno da se ekipa uigra i da trener oseti duh ekipe, pa oni koji imaju iste ljude na okupu duže vreme imaju i ... Ceo članak »

Posted in Intervju | Tagged , , , | Leave a comment
Business Club

Miroljub Labus

Labus

Savet eksperta

Doktor ekonomskih nauka, profesor političke ekonomije na Pravnom fakultetu u Beogradu, u svom akademskom radu najviše se bavio pitanjima iz oblasti makroekonomije, međunarodne trgovine, tranzicije i privatizacije, ... Ceo članak »

Posted in Business Club | Comments closed
  • Vinarija Lastar
  • Podrum Aleksić
  • VIRTUS