Željko Broćilović

Benvenuto Brunello

Dobrodošlica jednoj precenjenoj berbi Prekrasne zidine „fortezze“ u Montalcinu i ove su godine ugostile hiljade posetilaca prezentujući brunello i rosso di Montalcino iz berbe 2003, odnosno 2006. Na žalost, nije se imalo videti ništa impresivno. Već odavno je [...]

2010-10-28T23:45:09+01:0030. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Benvenuto Brunello

Arome belih vina

Naše čulo mirisa utiče nam na život mnogo više nego što mislimo – preferencije, simpatije, štimung, ugodna atmosfera, prijatnost i mnogo drugih osećaja u direktnoj su vezi sa onim što mirišemo. Kod uživanja u vinu nos je verovatno od najveće važnosti. Aroma nekog [...]

2010-10-29T22:53:18+01:0015. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Arome belih vina

Sovinjon beli izbliza

Sovinjon beli bio je tema simpozijuma organizovanog krajem avgusta u Gracu, u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, a prisustvo dvojice stručnjaka koji pripadaju samom vrhu švetskog vinarstva dalo je dodatnu težinu ovom izvanrednom kongresu. To je, inače, bio prvi kongres [...]

2010-10-30T10:44:52+01:002. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Sovinjon beli izbliza

Merano International Wine Festival & Culinaria

„Šta, svi čekaju da uđu?“ upitao me u subotu 08.11.2008. godine jedan od hrvatskih kolega na ulazu u Kurhaus, predivnu palatu iz doba KFK monarhije u kojoj se održava možda najelitnija manifestacija vezana uz vino i kulinarske delicije [...]

2010-10-30T11:41:27+01:001. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Tags: , |Коментари су искључени на Merano International Wine Festival & Culinaria

Arome crvenih vina

Sigurno ste se ponekad zapitali, slušajući kako neki poznavaoci opisuju vino, odakle im sve te reči i opisi i kako uopšte nalaze takve asocijacije u vezi sa mirisima i aromama vina. Da bismo razumeli celu tu priču moramo [...]

2010-10-30T21:54:14+01:0029. 6. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Arome crvenih vina
Go to Top