Vladimir Antić

Kalifornijska crvena vina

Broj: Piše: Foto:

Iako nijednom rečju ne želim da potcenim kvalitet i stil belih vina Kalifornije (ne zaboravimo Chateau Montelena Chardonnay), ipak su crvena vina ono što u pravom svetlu predstavlja kalifornijski stil vinarstva. Ako prosečnom poznavaocu vina iz Srbije pomenete [...]

2018-11-25T14:19:23+01:0014. 11. 2010|Categories: Enografija|Tags: , , |0 Comments

Rečna riba

Pošto sam slatkovodnu ili rečnu ribu već opisao kada sam pisao o morskoj, i tada razvrstao ribe po masnoćama na plavu i belu, za tim više nema potrebe. Zato ćemo se odmah pozabaviti najčešće korišćenim vrstama rečne ribe u ishrani, konkretnim recepturama i, [...]

2011-02-10T21:47:42+01:0012. 10. 2010|Categories: Hrana i vino|Tags: , |0 Comments

Kloniranje u vinogradima

Broj: Piše: Foto:

Nepobitna je činjenica da se od lošeg grožđa ne može proizvesti dobro vino! Ali, sa velikom tačnošću (preciznošću) moze se reći da najbolje grožđe dolazi sa najboljih čokota. Proizvodači širom sveta drže se ove tvrdnje kao nikada do [...]

2015-10-27T15:36:32+01:0029. 6. 2010|Categories: Vinoskop|Коментари су искључени на Kloniranje u vinogradima

Arome crvenih vina

Sigurno ste se ponekad zapitali, slušajući kako neki poznavaoci opisuju vino, odakle im sve te reči i opisi i kako uopšte nalaze takve asocijacije u vezi sa mirisima i aromama vina. Da bismo razumeli celu tu priču moramo [...]

2010-10-30T21:54:14+01:0029. 6. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Arome crvenih vina

Činioci koji uslovljavaju kvalitet grožđa (II)

Broj: Piše: Foto:

Teroar vs. klimatski faktori Opisujući niz činioca koji posredno ili neposredno utiču na dinamiku promene posmatranih parametara u grožđu, njihovu sintezu i modifikaciju, kao i prelazak u vino kao finalni proizvod, pomenuo sam da su velike razlike u [...]

2015-10-27T15:36:53+01:0028. 6. 2010|Categories: Vinoskop|Коментари су искључени на Činioci koji uslovljavaju kvalitet grožđa (II)
Go to Top