Srpska Vinska Akademija

Posvećenost Wine Style magazina visnkoj edukaciji rezultirala je osnivanjem Srpske vinske akademije 2015. godine u Beogradu, kako bismo doprineli  podizanju nivoa profesionalizma u svim oblastima vinskog biznisa u Srbiji. Partner Srpske vinske akademije je Austrijska vinska akademija (Weinakademie Österreich), pod čijim nadzorom su kreirani programi naših kurseva.

Osnivač Srpske vinske akademije je Aleksandar Duković, novinar i publicista, ujedno  je nosilac prestižne titule Diploma WSET level 4 u Srbiji. Predavači Srpske Vinske Akademije ugledni su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u teorijskom i praktičnom radu u oblasti vinskog biznisa, među kojima su i  Dr Saša MatijaševićProfesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, Dr Marko Malićanin, zaposlen u vinariji Rubin, u kojoj je 2013. godine imenovan za tehničkog direktora, Đuro Tošić, sommelier i poznavalac vina sa zavidnim iskustvom u vinskom biznisu. Nosilac je Diplome Advanced Course  na Austrijskoj vinskoj akademiji.

Primarni zadatak Srpske vinske akademije jeste edukacija profesionalaca zaposlenih u svim segmentima vinskog biznisa, a naša diploma predstavlja standard znanja koje je osnova za profesionalno bavljenje ovim poslom. Program Profesionalnog kursa  namenjen je i ljubiteljima vina koji imaju ambicije da svoje znanje o vinu podignu na profesionalni nivo.Kurs namenjen profesionalcima u organizaciji Srpske vinske akademije poželjna je kvalifikacija za eventualni nastavak školovanja po WSET programu na Austrijskoj Vinskoj Akademiji (www.weinakademie.at).

Za detaljne informacije posetite www.srpskavinskaakademija.rs

Atmosfera sa predavanja

Preporuči