Srpska Vinska Akademija

Posvećenost Wine Style magazina visnkoj edukaciji rezultirala je osnivanjem Srpske vinske akademije 2015. godine u Beogradu, kako bismo doprineli  podizanju nivoa profesionalizma u svim oblastima vinskog biznisa u Srbiji. Partner Srpske vinske akademije je Austrijska vinska akademija (Weinakademie Österreich), pod čijim nadzorom su kreirani programi naših kurseva.

Osnivač Srpske vinske akademije je Aleksandar Duković, novinar i publicista, ujedno  je nosilac prestižne titule Diploma WSET level 4 u Srbiji. Predavači Srpske Vinske Akademije ugledni su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u teorijskom i praktičnom radu u oblasti vinskog biznisa, među kojima su i  Dr Saša MatijaševićProfesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, Dr Marko Malićanin, zaposlen u vinariji Rubin, u kojoj je 2013. godine imenovan za tehničkog direktora, Đuro Tošić, sommelier i poznavalac vina sa zavidnim iskustvom u vinskom biznisu. Nosilac je Diplome Advanced Course  na Austrijskoj vinskoj akademiji.

Primarni zadatak Srpske vinske akademije jeste edukacija profesionalaca zaposlenih u svim segmentima vinskog biznisa, a naša diploma predstavlja standard znanja koje je osnova za profesionalno bavljenje ovim poslom. Program Profesionalnog kursa  namenjen je i ljubiteljima vina koji imaju ambicije da svoje znanje o vinu podignu na profesionalni nivo.Kurs namenjen profesionalcima u organizaciji Srpske vinske akademije poželjna je kvalifikacija za eventualni nastavak školovanja po WSET programu na Austrijskoj Vinskoj Akademiji (www.weinakademie.at).

Za detaljne informacije posetite www.srpskavinskaakademija.rs

Preuzmite prezentaciju Profesionalnog kursa Srpske vinske akademije

Atmosfera sa predavanja

Preporuči