Magazin WINE STYLE organizovao je 01. aprila u hotelu Zira Treću regionalnu konferenciju o vinu, stručni seminar posvećen profesionalcima iz sveta vina, i to iz svih segmenata. Nakon četiri interesantna predavanja, organizovana je i profesionalna vertikalna degustacija vina vinarija Movia iz Slovenije i Radovanović iz Srbije. Zajedno sa vlasnicima ovih vinarija, degustaciju je vodio enolog Milorad Cilić. Konferenciji je prisustvovao i veliki broj gostiju iz inostranstva, što potvrđuje da ideja regionalnog povezivanja u svetu vina dobija svoj smisao.

Teme i predavači ovogodišnje Konferencije bili su:

Brendiranje vinske regije – neizostavni alat u pozicioniranju na tržištu vina

Ivica Matošević (vlasnik vinarije Matošević i predsednik Vinistre -Asocijacije vinogradara i vinara Istre)

Vinska industrija ex-YU i njene internacionalne perspektive

Thomas Curtius (nosilac WSET -Wine & Spirit Education Trust diplome, član Wine & Spirit instituta u Londonu, dobitnik nagrade za autora najboljeg evropskog rada na temu vina i to za diplomski rad Integrirani marketinški koncept za vrhunska vina u/iz Srbije)

Rad sa vinima u restoranu

Veljko Poznanić (vlasnik Žabara, jednog od najekskluzivnijih, ujedno i najznačajnijih beogradskih restorana po prodaji vina)

Uloga i značaj vinskih vodiča

Milorad Cilić (jedan od najboljih enologa u regionu, zamenik urednika magazina Wine Style, koautor publikacije Top 50 vinarija ex-YU, vlasnik vinarije Gazdinstvo Cilić)

[nggallery id=16]

 

 

Ruzveltova 35, Beograd