Vina sa grčkog ostrva Samos odavno su prilično poznata širom sveta, a beogradska publika imala je priliku da ih malo bolje upozna na dva master classa koja su letos bila organizovana – prvi u Clubu City Hall, a drugi u hotelu Metropol Palace. Stručnu prezentaciju vina propratili su i adekvatno odabrani tradicionalni grčki kulinarski specijaliteti, što je upotpunilo inače lepu atmosferu tokom degustacija.

Sva prezentovana vina nastala su pod okriljem vinarije Samos, koja predstavlja kooperativnu uniju proizvođača sa ovog ostrva, a najveću pažnju privuklo je vino Samos Vin Doux, specifično slatko pojačano vino, unikat ove regije (Samos je jedna od najpoznatijih oblasti u svetu po proizvodnji Vin Douux vina). Odlične kritike pobrala su i druga dva vina, Ageri i High Peaks, tako da, sudeći po prvim reakcijama, predstoji im lepa perspektiva na našem tržištu. Vina su za sada prilično dobro pozicionirana i dostupna su u brojnim vinotekama, restoranima, ali i hipermarketima.