Broj:

Nova ambalaža za premium liniju vina

Vinarija Zvonko Bogdan još jednom je podigla lestvicu naviše kad je u pitanju domaća vinska scena, ovoga puta novom, redizajniranom i luksuzno izrađenom ambalažom za liniju njenih premijum vina. Takođe, neka vina iz ove serije odsad će biti rađena u drugačijem stilu, ali visok kvalitet i dalje ostaje zaštitni znak premijum linije Vinarija Zvonko Bogdan, što su na najbolji način potvrdila i poslednja izdanja ovih vina koja su trenutno dostupna na tržištu

Nakon što je postigao istorijski uspeh za srpsko vinarstvo osvojivši Zlatnu medalju na prestižnom ocenjivanju vina Decanter, ponos Vinarije Zvonko Bogdan, legendarni Cuvee No.1 takođe je dobio novu ambalažu. Nova boca teška je skoro 1 kg, te već u startu najavljuje ozbiljnost koju sa sobom nosi ovo vino, a krasiće je i nalepnica sa Zlatnom medaljom sa Decanterovog ocenjivanja. Reklo bi se da je Cuvee No. 1 konačno dobio odelo „po meri“, kakvo mu, uostalom, i priliči.

 

Što se tiče ambalaže za Pinot blanc i Chardonnay, ona će biti promenjena u nove boce „burgundskog“ tipa, za razliku od dosad korišćenih boca „bordoškog“ tipa. S obzirom na to da se radi o vinima koja imaju veliki potencijal za odležavanje, navojni čep zamenjen je plutanim pampurima kako bi se obezbedili optimalni uslovi za adekvatno sazrevanje (Pinot blanc će fermentisati i odležavati u barik burićima od francuskog hrasta, dok Chardonnay i dalje ostaje u barikiranom stilu). Shodno ovim promenama, očekivano je da ova vina u budućnosti budu još kompleksnija,  čime će i kvalitet u značajnoj meri biti unapređen. Kapice su takođe pažljivo birane, a izabrane su one najkvalitetnije, proizvođača Watzke iz Austrije.

Vina Sauvignon blanc i Pinot grigio i dalje će imati navojne čepove na boci, ali prestižne Stelvin lux, kako bi se što bolje očuvale svežina i primarni karakteri sorti.

Nakon što je pridobio veliku naklonost publike, Rose sec će biti dostupan u potpuno novoj ambalaži, pa će na neki način priča o jednom od najboljih srpskih rozea biti zaokružena. Nove boce imaju karakteristično dizajnirano dno, flaša je zatvorena staklenim čepom (vinoloc), a što se samog vina tiče, ono će se i dalje proizvoditi od probranih grozdova sorte merlot sa najboljih parcela vinograda ove vinarije.

Osim boca, promenjen je i izgled transportnih kutija pa će vina biti pakovana u dosta kvalitetnije, kaširane kutije. Jedna od inovacija u dizajnu je i novi grb vinarije, koji će ukrašavati i etikete boca i ostalu ambalažu. Ono što je ostalo zajedničko za sva vina iz premium linije i po kojima su ona već prepoznatljiva na tržištu, to su slike poznatog slikara Eugena III Kočiša koje i dalje ostaju lajtmotiv svih etiketa.

Čini se da Vinariji Zvonko Bogdan ne manjka entuzijazma i ambicija. Logično je da očekujemo da će se promene nekima svideti a nekima možda ne, ali u svakom slučaju profesionalizam, kreativnost i inovativnost zaslužuju svaku pohvalu. Nema sumnje da su ovo vrlo značajni koraci na putu ka unapređenju srpske vinske scene, a znajući ovu vinariju, neće biti čudo ako u doglednoj budućnosti plasira još ovakvih inovacija.