Fokus magazina Wine Style oduvek je bio usmeren na sistematičnu, aktuelnu i profesionalnu vinsku edukaciju. Takav odnos nedavno je krunisan dobijanjem prvog sertifikata za organizovanje prestižnih WSET Level 3 kurseva, što je bio i povod za osnivanje jedne potpuno nove obrazovne platforme – Srpski vinski centar, a u okviru koje će glavni urednik magazina Wine Style Aleksandar Duković biti glavni sertifikovani  predavač.

Pokretanjem Srpskog vinskog centra, nakon Slovenije i Hrvatske, konačno je i Srbija dobila priliku da svim ljubiteljima vina i vinskim profesionalcima koji imaju želju za ozbiljnom vinskom edukacijom ponudi WSET Level 3 kurseve. Inače, Aleksandar Duković, jedini vlasnik titule Weinakademiker u Srbiji, postao je prvi domaći sertifikovani predavač za kurseve WSET Level 3, a Srpski vinski centar takođe će organizovati i WSET kurseve Level 1 i Level 2.

Naredni WSET level 2  kurs počine 5. Oktobra, a WSET level 3 stratuje 23 novembra.

Više informacija o Srpskom vinskom centru i prijavama  na www.serbianwinecenter.rs

Aleksandar Duković, direktor Srpske vinske akademije,  jedini vlasnik titule Weinakademiker i prvi od vlasnika sertifikata Diploma WSET Level 4 u Srbiji, postao je prvi domaći sertifikovani predavač za kurseve WSET

WSET Institut (Wines and Spirits Education Trust) iz Londona postoji već više od 50 godina i najprestižnija je ustanova u oblasti vinske edukacije, a kursevi ovog programa organizuju se u 75 zemalja širom sveta. WSET kursevi podeljeni su u četiri nivoa prema obimu gradiva i nivoa znanja – u hijerarhiji WSET kurseva, delimično i  Level 2, a naročito Level 3 predstavljaju prvi iskorak u profesionalnu vinsku sferu. Sertifikati koje studenti dobijaju nakon položenih ispita trenutno su najcenjenije diplome u vinskom biznisu i imaju podjednak ugled i značaj u celom svetu.