Aleksandar Duković, direktor Srpske vinske akademije,  jedini vlasnik titule Weinakademiker i prvi od trenutno dvojice vlasnika sertifikata Diploma WSET Level 4 u Srbiji, postao je prvi domaći sertifikovani predavač za kurseve WSET Level 3. Tako je, nakon Slovenije i Hrvatske, konačno i Srbija dobila priliku da svim ljubiteljima vina i vinskim profesionalcima koji imaju želju za ozbiljnom vinskom edukacijom ponudi jedan od najprestižnijih kurseva vina na svetu

WSET Institut (Wines and Spirits Education Trust) iz Londona postoji već više od 50 godina i najprestižnija je ustanova u oblasti vinske edukacije, a kursevi ovog programa organizuju se u 75 zemalja širom sveta. WSET kursevi podeljeni su u četiri nivoa prema obimu gradiva i nivoa znanja – u hijerarhiji WSET kurseva Level 3 predstavlja praktično prvi značajniji nivo i iskorak u profesionalnu sferu,a najviši stepen je Diploma WSET Level 4. Sertifikati koje studenti dobijaju nakon uspešno završenih kurseva trenutno su najcenjenije diplome u vinskom biznisu i imaju podjednak ugled i značaj u celom svetu.

U Srbiji će kursevi WSET Level 3, a takođe i Level 2 i Level 1, biti organizovani u okviru Srpskog vinskog centra, a predavač je Aleksandar Duković.