Tokom maja u beogradskom hotelu Hyatt Regency Belgrade, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, održana je degustacija vina renomiranih španskih vinarija, prisutnih na srpskom tržištu. Degustaciju je organizovalo Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasde Španije i Španske agencije za izvoz i investije (ICEX), u saradnji sa Udruženjem somelijera Srbije.

Master class je putem video-konferencije vodio Feran Senteljes (Ferrán Centelles), jedan od najboljih španskih somelijera današnjice, ujedno i nosilac priznanja za najboljeg somelijera Španije (2006) kao i WSET Best Alumni (2019). Ovom prilikom, srpski somelijeri uživali su u vinima nekih od najcenjenijih španskih i svetskih vinskih regija kao što su D.O. Cava, D.O. Rías Baixas, D.O.Ca. Rioja, D.O. Ribera del Duero, ali i vino iz oblasti  V.T. Castilla y León. Za servis vina pobrinio se somelijer Ivan Nikolić.

Nakon igre mehurića i nepca, pa kremastog i citrusnog albarinja, predstavljene su tradicionalne kupaže tempranilja i grasijana, koje su u punom sjaju potvrdile riohansku umetnost barikiranja. Ribera del Duero je ponosno pokazala raskoš svojih monosortnih reservi i gran reservi od tempranilja, kojeg u ovoj vinskoj regiji još zovu i tinto fino, ili tinta del país. Na kraju, stiglo je i vino čije se geografsko poreklo deklariše kao „vino zemlje“ (vino de la tierra) iz oblasti Kastilja i Leon, koje je u potpunosti ogransko, što i oslikava rastući trend organskog vinogradarstva i vinske proizvodnje u Španiji.

Da ovaj vinski užitak bude i gastronomski upotpunjen, postarali su se verni pratioci španskog vina: čuvena pršuta serano (jamón serrano), mančego sir (queso manchego) i čoriso kobasica (chorizo).