Broj: Foto:

Vinarija Verkat, Čerević

U beogradskom restoranu JaM nedavno je održana je promocija i uparivanje vina vinarije Verkat sa posebno odabranim specijalitetima ovog popularnog restorana. Tom prilikom predstavljene su dve etikete  − osim sve popularnijeg Grašca belog 4.0 iz berbe 2021, premijerno je predstavljena i Malvazija Barrique iz berbe 2021.

Posle kratkog uvoda jedne od vlasnica vinarije, sestara Vrkatić, usledila je degustacija vina Grašac beli 4.0, koje je postiglo izuzetne uspehe na internacionalnim takmičenjima, započete zlatnom medaljom na BIWC u Atini, preko platinastog odličja na GROW du Mond i zlata na AIWC Vienna, i naposletku Trofeja za najbolje vino od autohtone sorte na Wine Vision by Open Balcan.

Gosti su takođe imali prilike da čuju nešto više o samom procesu proizvodnje iz prve ruke od tehnologa Danijela Sokolovića, koji je sa velikim uspehom izveo berbu 2021. Uz ovu etiketu upareni su zalogaji grdobe sa nori algama i limunom, kao i pačiji ragu sa štapićima celerа i parmezanom. Posle kratkog predaha, nastavljena je prezentacija sledeće etikete, Malvazije Barrique 2021 čije je ovo bilo premijerno predstavljanje, a koje je prema utiscima gostiju napravilo izuzetan iskorak u odnosu na svoja prethodna izdanja. Uz ovu etiketu su upareni gambor sa peršunom, limunom, i dimljenom maldon soli, i pasta doppio sa ćuretinom i krem sosom. Nakon ovog prijatnog vinskog druženja, u izuzetnom ambijentu JaM restorana, gosti su dobili i vinski poklon-paket: predstavljena vina, uparena sa selekcijom sireva i deserata iz beogradske poslastičarnice Fini.