Na prolećnom izdanju jednog od najkredibilnijih vinskih takmičenja u svetu ,,Mundus Vini“ 2023, vina ,,Tikveš“ i ,,Tikveš Châteaux&Domainеs“ osvojila su jednu specijalnu nagradu, četiri zlatne i dve srebrne medalje, u izuzetno jakoj konkurenciji poznatih vinskih brendova iz celog sveta.

Najviša ocena – zlatna medalja i specijalna nagrada „Najbolje crveno vino iz Makedonije“ pripalo je vinu „Vranec Luda Mara 2020“. Zlatnu medalju osvojilo je i novo vino koje će se tek naći na tržištu „Babuna red 2021“ u kome dominira sorta plavac mali, kao i vina „Terrasse a l’Ombre 2020“ i „Domaine Lepovo Grand Cuvee 2019”. Vina ,,Domaine Lepovo Chardonnay 2021“ i „Viognier Bela Voda 2022″ nagrađena su srebrnom medaljom.

Visoke nagrade za vina „Tikveš” i ,,Tikveš Châteaux&Domainеs“ na „Mundus Vini” pored potvrde izuzetnog kvaliteta, pokazatelj su i priznanja konkurentnosti ovih vina među svetskom vinskom elitom. Ocene vina na ovom prestižnom svetskom vinskom skupu daje međunarodni žiri, koji čine vrhunski enolozi, somelijeri, vinski novinari, stručnjaci i trgovci. O uspehu vina govori i podatak da prema kriterijumima ovog takmičenja najviše 40 odsto poslatih vina može dobiti nagrade zbog velikog broja takmičarskih vina.