Naziv vina: Nectar Pedro Ximenez Sherry
Berba: vino je sazrevalo u hrastovim burićima u „solera“ sistemu kao mešavina nekoliko berbi, a prosečna starost vina je osam godina
Sorta: Pedro Ximenez
Oblast: Jerez, Španija
Proizvođač: Gonzalez Byass
Sadržaj alkohola: 15%
Duboke tamnobraon boje. U kompleksnom i vrlo intenzivnom mirisu prepliću se note oraha, suve smokve, kafe, crne čokolade, marcipana, meda, suvog grožđa, kože… Odlično izbalansirano vino, koje je uprkos velikoj količini neprevrelog šećera i visokom procentu alkohola vrlo sočno, elegantno i pitko. Punog tela, intenzivnog i postojanog ukusa, koji se razleže i kroz snažnu i dugu završnicu.
Služiti ga uz plave sireve, poslastice sa crnom čokoladom, kremom od vanile i orasima, a može da bude i vrlo prijatno ako se konzumira samostalno, naročito posle obroka.
Temperatura serviranja: od 12 do 14 stepeni C.
Cena: 2.350 dinara
Leave A Comment