Broj:

Vinarija Lastar organizovala je vrlo atraktivnu promociju svojih novih etiketa u hotelu Metropol Palace u Beogradu, na kojoj su predstavljena tri vina koje će se i zvanično pojaviti na tržištu krajem godine. Premijerno, predstavljeno je prvo penušavo vino vinarije Lastar, koje je proizvedeno tradicionalnom metodom od sorte chardonnay, zatim pinot noir vino iz premijum linije Triangl, kao i kupaža merlot-cabernet franc u osnovnoj liniji. Uz zvuke saksofona u izvođenju Nikole Lončara, u vinima su uživali brojni gosti iz sveta vina, distributeri, vlasnici vinarija, predstavnici medija, kao i gosti iz regiona.

 

Lastar penušavac Brut

Suvo vino, izražene žute boje sa blagom slamnatom nijansom. Na mirisu je prisutan prijatan osećaj svežine, bez oštrine i agresije ugljen-dioksida. Takođe, uočljive su arome voća (jabuka, ananas, kruška), korice hleba, a i uticaj kvasca na kom je vino ležalo je veoma primetan, dok je ukus kremast, pun, voćan, veoma svež i izbalansiran.

 

 

Lastar Pinot noir Triangl

Pinot noir Triangl nastaje isključivo u najboljim godinama kakva je upravo bila 2017. Snažan, a ujedno i eleganatan pino noar, izrazito kompleksan sa aromom šljive, brusnice, maline, karanfilića i cimeta uz obilje tercijarnih aroma karakterističnih za ovu sortu. Na nepcima vino je puno i mekano sa veoma skladnim odnosom kiselina, alkohola i tanina.

 

 

Lastar Merlot-Cabernet franc

Kupaža Merlot-Cabernet franc ima raskošan i slojevit miris. Dominiraju voćne arome poput kupine, crne ribizle, a prisutni su mirisi džema od šljiva, kedrovine i cimeta. Kupažom dominira merlo, koji joj daje strukturu i punoću, dok kaberne fran donosi primetan začinski karakter.