Broj:

VINSKA KLASA 2021

U početku pod lupom organsko-vinskih skeptika, ali kako je iz godine u godinu pomak u kvalitetu vina bivao evidentan, vinski noviteti vinarije Bikicki u poslednjih nekoliko godina a priori se oberučke prihvataju, a najnovije etikete ove kuće samo su još jedan dokaz da Đorđe Bikicki i njegov tim jasno znaju kojim vinskim putem im valja ići.

NIKA 2021

Penušavo vino raskošnog voćnog mirisa sa obiljem svežine. Prozirna purpurnocrvena boja već nagoveštava lepršavost koja sledi na nosu: tu su arome šljive, trešnje, višnje i brusnice, sa snažnom floralnom notom koja podseća na rascvetali božur. Gipko i vibrantno, laganog tela ali postojane strukture, na nepcima donosi finu trpkost zrele drenjine, pucketave mehuriće i krešendo aroma dženarike, crvenog bibera i svežinu višnje.

 

Način proizvodnje:

/ Završetak fermentacije u flaši.
/ 1.5 godina odležavanja na talogu, degoržirano.
/ 1,184 flaša (numerisano)
/ Sorta: 80% pinot noir, 10% merlot, 10% crna tamjanika

 

VICTOR 2021

Intenzivno i sveže penušavo vino finog i bogatog mirisa kruške viljamovke, jabuke kožare i kore zrelog limuna, sa prizvukom cvetnih i herbalnih nota u pozadini. Na nepcima eksplozija voćne sočnosti, gipke kiseline i sitni, fini mehurići. Svež ukus protkan je zavodljivim notama dunje, žutog voća i citrusa.

 

Način proizvodnje:

/ Završetak fermentacije u flaši.
/ 1.5 godina odležavanja na talogu, degoržirano.
/ 1,192 flaša (numerisano).
/ Sorta: sauvignon blanc