10

Carménère

Broj: Piše:

Izgubljena sorta Iako je karmenjer (carmenere) jedna od najstarijih bordoskih sorti grožđa, zbog otežanog uzgoja u hladnijim klimatima sa povišenom vlažnošću vazduha, gotovo da je isčezao iz evropskih vinograda. Benefit karmenjera, osim duboke crvene boje, ogledao se i u izrezenoj aromi u dobrim godinama, [...]

2011-11-19T21:31:15+01:0030. 7. 2010|Categories: Vinoskop|Коментари су искључени на Carménère

Sirevi – Gruyere

U ovom nastavku serijala „Sir i vino“ predstavićemo švajcarski sir gruyere, za koga je rezervisano mesto na svakom cheese boardu širom sveta. Gradic Grijer (Gruyere), u kome se već vekovima pravi istoimeni sir, deo je švajcarskog kantona Friburg [...]

2011-02-10T21:49:47+01:0030. 7. 2010|Categories: Hrana i vino|Коментари су искључени на Sirevi – Gruyere

Benvenuto Brunello

Dobrodošlica jednoj precenjenoj berbi Prekrasne zidine „fortezze“ u Montalcinu i ove su godine ugostile hiljade posetilaca prezentujući brunello i rosso di Montalcino iz berbe 2003, odnosno 2006. Na žalost, nije se imalo videti ništa impresivno. Već odavno je [...]

2010-10-28T23:45:09+01:0030. 7. 2010|Categories: Reč sommeliera|Коментари су искључени на Benvenuto Brunello
Go to Top