Tamjanika, Vinarija Lastar

Naziv vina: Tamjanika Berba: 2019. Sorta: tamjanika Oblast: Sekurič, Srbija Proizvođač: Vinarija Lastar Sadržaj alkohola: 12%   Svetložute boje, vrlo bistro, lepog odsjaja i veoma pokretljivo u čaši. Na nosu su izražene jasne sortne karakteristike − muskatne i note zrelog belog voća, kao i prijatni cvetni tonovi u pozadini. Na nepcima je puno i mekano, prijatnih [...]

2020-03-28T12:17:06+01:0028. 3. 2020|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Due uve, Vinarija Bertani

Naziv vina: Due uve Berba: 2018. Sorta: pinot grigio, sauvignon blanc Oblast: Venezia Giulia, Italija Proizvođač: Vinarija Bertani Sadržaj alkohola: 12,5%   Svetložute boje sa zelenkastim tonovima, bistro, sjajne refleksije. Na nosu se ističu prijatne note cvetnih karaktera, koje su u balansu sa herbalnim tonovima i diskretnim voćnim nagoveštajima. Na nepcima je izražen mineralni karakter, uz [...]

2020-03-28T12:17:06+01:0028. 3. 2020|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Terrasse a l’Ombre, Chateau Gourdon

Naziv vina: Terrasse a l'Ombre Berba: 2018. Sorta: syrah, grenache noir Oblast: Cotes du Rhone, Francuska Proizvođač: Chateau Gourdon Sadržaj alkohola: 15,5%   Duboke, intenzivne purpurne boje sa svetlim crvenkastim tonovima. Na mirisu su izražene intenzivne i prijatne arome zrelog voća – šljive, kupine, breskve i crne trešnje, koje su u skladu sa tonovima hrastovog drveta [...]

2020-03-28T12:17:06+01:0028. 3. 2020|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Zinfandel Vinter’s Reserve, Kendall-Jackson

Naziv vina: Zinfandel Vinter's Reserve Berba: 2016. Sorta: zinfandel Oblast: California, SAD Proizvođač: Kendall-Jackson Sadržaj alkohola: 14,5%   Nežne crvenkaste boje sa svetlim, skoro narandžastim odsjajem, bistro. Mirisom dominiraju veoma lepi izražaji zrelog voća, uz primamljive tonove hrastovog drveta i mnoštvo nežnih začinskih karaktera. Na nepcima je elegantno, pitko, zaokruženo i harmonično, prijatne svežine. Zreli voćni ukusi [...]

2020-03-28T12:17:06+01:0028. 3. 2020|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments
Go to Top