Broj: Foto:

Obala Amalfi, zajedno sa gradićem Pozitano, jedna je od najpoznatijih i najposećenijih destinacija sveta i gotovo da ne postoji turistički vodič Italije u kojem nije dominantna fotografija ovog živopisnog grada čije se kućice i zgrade obrasle bugenvilijom kaskadno spuštaju prema Tirenskom moru. A ako se odlučite da tu provedete vikend ili da letujete, najtoplija preporuka je da bukirate smeštaj u samom centru, u nekom od autentičnih zdanja sa fantastičnim pogledom na more, kao što je hotel Le Sirenuse

Istorija ovog hotela započinje nakon Drugog svetskog rata, kada se četvoro braće i sestara porodice Sersale okupilo u svojoj letnjoj rezidenciji u Pozitanu i odlučilo da od nje naprave hotel. Otvoren je 1951. godine i od samog početka postavlja standarde u svetu luksuznih butik hotela. Najpre je imao svega osam soba, da bi posle pedeset godina bio proširen na pedeset devet soba i apartmana koji pružaju sve blagodeti luksuznog hotela sa pet zvezdica, ali bez gubitka atmosfere porodične kuće. Jedan od braće se nakon više godina provedenih u inostranstvu vratio u Pozitano i 1990. godine započeo je veliko renoviranje, koje je hotelu dalo izgled kakav ima i danas.

Sve sobe i apartmani uređeni su u specifičnoj kombinaciji klasičnog i modernog stila, kao spoj Istoka i Evrope i gotovo sve imaju pogled na Pozitano i njegovu uvalu, a kupatila su dekorisana mermerom i ručno rađenim pločicama karakterističnim za Amalfi. Jedna od nesvakidašnjih usluga koje nudi ovaj hotel jeste i izbor od preko 700 filmova koji su na raspolaganju gostima, kao i ipod sa odgovarajućom muzikom.

Lagana mediteranska kuhinja romantičnog restorana La Sponda zasnovana je na svežim lokalnim sastojcima i inspirisana sjajnim kulinarskim tradicijama Napulja i amalfijske obale. Uživanje u fantastičnim delikatesima noću ima dodatnu dimenziju, jer je restoran tada osvetljen sa četiri stotine svetiljki koje stvaraju nezaboravnu atmosferu. Gostima hotela na raspolaganju su još tri bara sa velikim izborom pića i snekova.Osim u bazenu okruženom stablima limunova, gosti mogu da se relaksiraju u spa centru hotela koji obuhvata saunu, parno kupatilo i ledenu sobu. Ukoliko želite, osoblje hotela će Vam obezbediti obilazak okoline brodićem ili čamcem, a ovaj deo Italije svakako zavređuje višednevno upoznavanje. Živopisni Napulj, šarmantni Sorento, ekskluzivno ostrvce Kapri i antička Pompeja samo su neke od atraktivnih lokacija u blizini, a za svaku željenu destinaciju zaposleni u hotelu Le Sirenuse će Vam izaći u susret i pomoći u organizaciji Vašeg boravka.

Cena noćenja po osobi u ovom hotelu je od oko 300 evra pa naviše.