Urbani šarm Beograda

U najužem centru grada, u novoj pešačkoj zoni oko Topličinog venca, smešten je prvi beogradski urbani butik hotel. Autentičan i zaljubljen u umetnost, mali hotel Townhouse 27 je tokom deset godina svog postojanja postao najnagrađivaniji luksuzni hotel u Beogradu

Šarmantni butik hotel Townhouse 27 ušuškan je u istorijskom jezgru starog dela Beograda, sa direktnim izlazom na pešačku zonu na Topličinom vencu, u centru zbivanja najpopularnijeg modernog gradskog kvarta. Izrastao iz stambene zgrade iz 1927. godine, na suptilan i originalan način Townhouse 27 spaja istorijsko nasleđe Beograda sa urbanim duhom modernog doba, a za radove na rekonstrukciji objekta i usklađivanju izgleda sa drugim objektima u neposrednoj blizini, nagrađen je prvom nagradom na Salonu arhitekture 2009. godine. Iako nadomak Knez Mihailove ulice, deluje kao mala mirna oaza, čiji enterijer karakteriše hrabro osmišljena kombinacija istorijskih elemenata lokalne arhitekture sa modernom elegancijom, a kada bi trebalo opisati duh ovog hotela – to bi bila zabavna i krajnje ležerna atmosfera, sa velikom dozom gradskog komfora i intime.

Vrlo visok kvalitet usluge, čiju profesionalnost oplemenjuje jedan, u pravom smislu te reči domaćinski, frendli pristup, doprineo je da ovaj hotel dobije na prestižnim sajtovima TripAdvisor i Booking najviše ocene, a čak tri Hall of Fame nagrade svrstale su ga međe svega 1% hotela na svetu sa ovom nagradom, a koja se odnosi na kvalitet usluge.

Hotel Townhouse 27 raspolaže sa ukupno 21 luksuznom smeštajnom jedinicom; veličina soba odaje utisak velikog komfora, dok moderan nameštaj, uz premijum Bang & Olufsen televizore, podseća na visok standard koji hotel neguje u svim segmentima. Za kvalitet smeštaja u segmentu kongresnog turizma hotel je dobio najviše priznanje Congress Star i proglašen je za najbolji butik hotel u jugoistočnoj Evropi, prema mišljenju kongresne organizacije Conventa. Gostima koji dolaze poslom u Beograd dodatni komfor omogućuju blizina i lak prilaz Novom Beogradu, kao i tri garaže koje se nalaze u istoj ulici u kojoj je smešten i hotel.

Takođe, kratkom šetnjom dolazi se do svih najvažnijih kulturnih i istorijskih znamenitosti, kao i najznačajnijih šoping centara, dok blizina reke, biciklističke staze i najpoznatijih mesta za izlaske omogućuju sadržajnu rekreaciju i slobodno vreme za uživanje. Gosti mogu da iznajme bicikle na recepciji hotela, da rezervišu dan u spa centru ili obilazak grada sa stručnim vodičem… Ukratko, gostima hotela Townhouse 27 stoji na raspolaganju sve ono što Beograd može da ponudi.

Umetnost

Ambijent hotela Townhouse 27 oplemenjen je originalnim umetničkim delima poznatog beogradskog vajara Gabriela Glida, čime je hotel postao skoro galerijski prostor − skulpture, printovi, fotografije i crteži nalaze se u svim prostorijama i, osim estetskog momenta, daju dodatnu dimenziju ekskluzivnosti i unikatnosti kojom odiše celokupan prostor. Gabrijel Glid takođe je zaslužan i za vizuelni identitet hotela, zaokružujući umetničku celinu ovog nesvakidašnjeg zdanja.

Bar-restoran Lounge 27

Restoran u okviru hotela sledi nit usklađivanja sa trendom i okruženjem u kom se nalazi, postavljajući kao prioritet ono što može da iznedri lokalna kuhinja a u skladu sa aktuelnim zahtevima tržišta. Nova letnja bašta smeštena je u novoj, modernoj pešačkoj zoni Topličinog venca, kao savršeno mirno mesto za uživanje u originalnim koktelima, osvežavajućim napicima, specijalitetima na bazi kafe, ali i vinima vinarije Atelje vina Šapat, koja je deo iste kompanije i čini važan deo jedne zajedničke, hedonističke priče. Ona je ujedno i stalni saputnik hotela kada je reč o degustacijama vina i zanimljivom uparivanju hrane i vina, a ova vina mogu da se kupe u hotelu po istim, „podrumskim“ cenama kao i u samoj vinariji.

Atelje vina Šapat nalazi se na Fruškoj gori, na svega 50 kilometara od Beograda, a na recepciji hotela može da se zakaže obilazak vinarije i degustacioni ručak u autentičnom ambijentu ekskluzivnog restorana u sklopu vinarije, gde goste očekuje kompletan užitak u spoju prirode dunavskog priobalja, raskošnih vinograda, vrhunskih vina i delikatesne hrane.