Zanzibar, jedinstveno ostrvo korala u Indijskom okeanu, tokom vekova je primao uticaje različitih kultura, što je rezultiralo jedinstvenim šarmom koji ga čini specifičnim u svakom pogledu. Vrlo atraktivna turistička destinacija, Zanzibar obiluje šarolikom i bogatom ponudom hotela, a jedan od atraktivnijih je Melia Zanzibar Luksuzno all-inclusive odmaralište Melia Zanzibar nalazi se na severoistočnoj obali egzotičnog ostrva, poznatog i kao ostrvo začina, na oko 45 minuta od međunarodnog aerodroma i glavnog grada Zanzibara. Prelepa plaža nalazi se pored glavnog dela hotela, sa bisernobelim peskom i toplom, prozirnom vodom Indijskog okeana. Imanje hotela prostire se oko 40 ari, a okruženo je prirodnim koralnim grebenom.  Melia Zanzibar nudi veliki izbor različitih vrsta smeštaja, pa su u ponudi sobe za svačiji ukus – od privatnih vila sa raskošnim baštama i bazenima, do romantičnih paviljona sa pogledom na Indijski okean. Sve sobe i apartmani uređeni su u savremenom dizajnu i opremljeni su velikim, komfornim kupatilima, spoljnim tuševima sa pogledom na nebo (osim romantičnog paviljona, bungalova sa pogledom na okean i paviljona na plaži) i privatnom terasom ili balkonom, uglavnom sa bočnim pogledom na veličanstveni Indijski okean.

 

Usluga Level koju pruža Melia Zanzibar koncipirana je tako da gostima omogućuje doživljaj ekskluzivnih iskustava, uz odabrani spektar usluga i pogodnosti dizajniranih posebno za putnike koji traže luksuz na najvišem nivou i vrhunsku pažnju. Neke od usluga Level-a zbog kojih ćete se osećati apsolutno posebnim i jedinstvenim su a la carte doručak u restoranu Jetti koji se nalazi na vodi i do koga se dolazi mostićem od obale, zatim pristup privatnom nivou Lounge, kao i pomoć u izletima i informacijama o ostrvu, dok gosti vila dobijaju i usluge batlera.  U okviru kompleksa je nekoliko restorana i barova. Restoran Spices napravljen je po uzoru na tradicionalnu pijacu začina i nudi mešavinu kuhinja s izrazitim arapskim i afričkim uticajem. Tu su i Gabi beach, Jetti lounge i Aqua restoran, svaki sa spektakularnim pogledom na Indijski okean, neki pogodni za ručak, a neki za večeru.

Bilo da se odlučite za obilazak glavnog grada i njegovog starog jezgra Stone Town pod zaštitom Uneska, provedete ceo dan na predivnoj plaži pijuckajući koktele ili odlučite da se relaksirate u spa centru hotela, dobar provod i uživanje su zagarantovani.

 

Cene smeštaja variraju tokom godine i u zavisnosti od tipa smeštajne jedinice. Noćenje uz all-inclusive aranžman za dvoje je od oko 300 evra pa naviše.