MEDITRANSKA OAZA SNOVA  NA OBALI JADRANA

Dubrovački Vrtovi Sunca, luksuzan resort s pet zvezdica i ujedno član prestižne kolekcije nezavisnih hotela The Leading Hotels of the World, usidren je nadomak prekrasne obale Jadranskog mora, samo 11 kilometara od Uneskovog Starog grada Dubrovnika. Od otvaranja 2009. godine, resort se pozicionirao kao vodeći u regiji i za kratko vreme stekao je reputaciju luksuzne hedonističke oaze, zbog svoje ekskluzivne gastronomske ponude, višestruko nagrađivanog Spa centra i raskošnog Sportskog centra, te dečjeg kluba, prirodne šljunkovite plaže, tri spoljna bazena s panoramskim pogledom na more i šoping promenade

Priča o Dubrovačkim Vrtovima Sunca započinje davne 1512. godine,  kada su firentinskog državnika Piera Soderinija Mediči proterali u egzil, a on se, prema predanju, do povratka u Italiju smestio u kameni dvorac (palazzo), koji i danas oblikuje pitoresknu tačku unutar mediteranskih vrtova resorta.

Dubrovački Vrtovi Sunca osmišljeni su tako da reflektuju prirodnu lepotu dalmatinskog podneblja − jedan od zaštitnih znakova uređenja resorta je upotreba domaćih resursa, odnosno materijala, što se ogleda kroz stilizovanu dekoraciju koja odiše bojama u potpunom skladu sa prirodnim okruženjem. Nenametljiva elegancija i moderan dizajn odlike su svake sobe i apartmana, a vrhunski kvalitet izrade ogleda se u svakom detalju.

Resort je u potpunosti orijentisan ka opuštenom načinu života, tako da gosti mogu da biraju da li će da uživaju u prefinjenom luksuzu svog dubrovačkog doma u elegantnim hotelskim sobama, apartmanima ili rezidencijama.

Savršene za porodice ili prijatelje koji zajedno putuju, prostrane i udobne jednosobne, dvosobne i trosobne rezidencije donose dašak Mediterana i idealan su izbor za odmor i opuštanje. Svaka rezidencija sadrži prostranu spavaću sobu i kupatilo, potpuno opremljenu kuhinju, trpezariju, prostranu dnevnu sobu s hrastovim podovima i udobnim nameštajem, kao i balkon ili terasu s pogledom na mediteranske vrtove ili more.

VIP tretman i posebne pogodnosti krase sobe smeštene na višim spratovima hotela, koje pružaju vrhunsku udobnost uz veličanstven pogled na more. Gostima koji žele najviši nivo komfora i uživanja na raspolaganju su Club ili Executive apartmani, te raskošni Predsednički apartman. Uz panoramski pogled na more s privatne terase, gosti imaju pristup luksuzu i pogodnostima ekskluzivnog Cluba Loungea na najvišem spratu hotela, koji uključuje veliki izbor čajeva i poslastica, te otvoreni bar s kafom, bezalkoholnim pićima i probranom selekcijom alkoholnih pića tokom dana.

Unutar resorta nalazi se i pristanište za brodove, ujedno i polazna tačka za romantične izlete brodom, a u letnjim mesecima gostima je dostupan i transfer brodom do Dubrovnika – neponovljivo iskustvoza one koji žele da uživaju u lepotama starog gradskog jezgra iz morske perspektive.

Bogata kulinarska ponuda u Dubrovačkim Vrtovima Sunca pravo je osveženje na dubrovačkoj gastronomskoj sceni. U sklopu resorta gostima je na raspolaganju čak šesnaest restorana i barova − od bogatih buffet restorana koji poslužuju doručak i večeru do sofisticiranog vinskog bara i nagrađivanih restorana. Zdrava mediteranska ishrana zaštićena je kao nematerijalna baština Uneska, a Dine around program posebno je osmišljen za goste koji žele da istraže kulinarsku ponudu unutar resorta.

Za sve ljubitelje gastronomije resort nudi i programe pod nazivom Gurmanski doživljaji, od kojih su posebno atraktivni Sun Gardens Wine & Dine program i Kurs miksologije, a ekskluzivno u 2021. godini resort po prvi put nudi i mogućnost organizacije romantične večere za dvoje na krovnoj terasi hotela u intimnom ambijentu, sa pogledom na more.

Dubrovački Vrtovi Sunca nalaze se na idealnoj lokaciji za otkrivanje i upoznavanje najboljih hrvatskih vina, jer je poluostrvo Pelješac dom najboljih vina od najčuvenje hrvatske sorte grožđa plavac mali, tako da ne bi trebalo propustiti priliku za šetnju kroz uzbudljivi dalmatinski vinski lavirint.

Višestruko nagrađivani Spa centar nudi raznovrsnu ponudu vrhunskih tretmana za savršenu harmoniju duha i tela; u središtu Spa centra nalazi se osamnaestometarska laguna koju krase pravi vodopad i snažne mlaznice zaslužne za stalni protok vode i osvežavajuću podvodnu masažu.

Uz tri bazena na otvorenom, od kojih je jedan klasifikovan kao adults only, na svega nekoliko koraka od središta resorta ušuškana je bajkovita plaža, idealna za porodice. Prijatna i topla mediteranska klima, kristalno čisto Jadransko more i širok izbor vodenih sportova nenadmašna su kombinacija za uživanje u letnjim čarima mora. Kada se svemu tome dodaju i šetnje mediteranskim vrtovima, pogled na kristalno čisto Jadransko more, vanserijska usluga, bogata kulinarska tradicija, najbolja hrvatska vina i senzibilitet za kulturnu baštinu, onda postaje jasno zašto su Dubrovački Vrtovi Sunca najuzbudljivija jadranska oaza nepresušnog  gostoprimstva.

UŽITAK „ZA 10“ UZ 25 % POPUSTA

Zakažite svoj boravak u Dubrovačkim Vrtovima Sunca direktno već sada i ostvarite do 25 % popusta za rezervaciju smeštaja uz mogućnost besplatnog otkazivanjana, kao i popust od 20% za sve tretmane u nagrađivanom Spa centru, kao i na sve aktivnosti u Sportskom centru. Za više informacije i rezervacije kontaktirajte Odeljenje rezervacija na: T. + 385 20 361 902 | E. reservations@sungardensdubrovnik.com | W. www.sungardensdubrovnik.com. Kako biste na vreme bili obavešteni o posebnim ponudama i ekskluzivnim promocijama zapratite Dubrovačke Vrtove Sunca na društvenim mrežama: Facebook @SunGardensDBK, Twitter @SunGardensDbk & Instagram @sun_gardens_dubrovnik.