Mandarin Oriental Bodrum, luksuzni resort sa pet zvezdica smešten je u Bodrumu, jednoj od najekskluzivnijih destinacija u Turskoj. S pogledom na mirno i čisto Egejsko more, prostranim i modernim apartmanima, inovativnom gastronomskom sekcijom i bogatim sadržajima, ovaj luksuzni hotel je savršeno i mirno utočište za odmor sa elegantnim dodirom Azije.

Vile su svakako najatraktivniji deo resorta Mandarin Oriental Bodrum, a ima ih ukupno devet, uključujući i predsedničku vilu sa sedam spavaćih soba. Za koji god apartman ili sobu da se odlučite uživaćete u fino doziranom spoju luksuza i udobnosti:  perjana posteljina, prostrane kade i kupatila, terase sa prelepim pogledom na more ili baštu, neke su od stvari koje upotpunjuju komfor. U hotelu se vode filozofijom „Vaš dom daleko od doma“, tako da možete očekivati da će osoblje učiniti sve da tako i bude, odnosno da se tako i osećate.

Osim nekoliko barova i restorana Sofra koji je namenjen za služenje doručka, Mandarin Oriental Bodrum raspolaže i sa nekoliko restorana koji svakako zavređuju pažnju. Pre svega, tu je Bodrum Balikcisi, savršeno mesto za uživanje u tradicionalnim turskim jelima od ribe i morskih plodova, po kojima je inače Bodrum i poznat. Ovaj autentičan i tradicionalan turski restoran smešten iznad Plave plaže i sa svežim povrćem izloženim u drvenim gajbama, ribom i morskim plodovima na ledu i začinima složenim na zidovima, odiše krajnje opuštenom, gotovo uličnom atmosferom. Uz hranu vrhunskog kvaliteta, na meniju je i veliki izbor vina i žestokih pića, kao i raki (tursko nacionalno piće sa aromom anisa). Restoran Assagio specijalizovan je za kreativan i lagani italijanski meni, a izbor jela kreće se od jednostavnih salata do tradicionalnih pica. Kurochan nudi moderan, inovativni suši meni koji je pod uticajem peruanskih ukusa. Osim pogleda na glavnu plažu, ekstravaganciju ovog restorana upotpunjuje i open kitchen, tako da gosti mogu da posmatraju kako se priprema njihova hrana. Na karti pića svoje mesto našla su i japanska piva, kao i veliki izbor vina i koktela.

Spa centar u okviru hotela prostire se na dva sprata na oko 2.700 kvadratnih metara, a osim standardnih prostorija za tretmane i masaže, tu su i spoljašnji i unutrašnji bazen, luksuzni hamam, saune, parna kupatila… Nakon konsultacije sa terapeutom, tretman započinje u opuštajućem okruženju takozvane vodene oaze, a poseban ugođaj u okviru spa centra su kabine za masaže sa pogledom na Egejsko more.

Cena noćenja sa doručkom za dve osobe je od oko 500 evra pa naviše.