Vladimir Miloradović

Novogodišnja trpeza

Već ste navikli da u ovoj rubrici možete da dobijete savete u vezi sa slaganjem vina i hrane, te nam je to tema i u ovom broju. Uz pomoć glavnog kuvara restorana „Violeta Kuća Stara“ napravili smo jelovnik [...]

2018-11-27T14:07:46+01:0030. 7. 2010|Categories: Hrana i vino|Коментари су искључени на Novogodišnja trpeza

Srpska rakija – nekad i sad (I)

Ako na Francusku asocira konjak, a na Škotsku viski, i ako je sinonim za Meksiko tekila, a za Karibe rum, onda je Srbija zemlja rakije. Kada su Srbi počeli da peku rakiju ne zna se pouzdano, ali je to sigurno bilo onih davnih [...]

2010-10-27T22:11:32+01:0030. 7. 2010|Categories: Destilati|Коментари су искључени на Srpska rakija – nekad i sad (I)

Barik vina

Prefinjene arome drveta U poslednje dve decenije ponovo su otkrivene mnogobrojne prednosti sazrevanja vina u drvenim sudovima, a upotreba buradi postaje najižrazeniji trend u vinarskom svetu. Uticaj drveta na vino ima viseštruki značaj, te se drvo trenutno smatra [...]

2015-10-27T15:36:12+01:0030. 7. 2010|Categories: Vinoskop|Коментари су искључени на Barik vina

Sirevi – Brie

Veliki broj nacija, počevsi od Francuza, Italijana i Engleza, odavno je otkrilo da su sirevi izvanredan izlet u veličanstvene arome i ukuse, te ih redovno koriste između glavnog jela i deserta i uvek uz, za te sireve, izabrano [...]

2011-02-10T21:46:27+01:0030. 7. 2010|Categories: Hrana i vino|Коментари су искључени на Sirevi – Brie

Berba 2007. u Srbiji

Od kada smo počeli da „brojimo berbe“, evo nam još jedne dobre u nizu. Godina puna sunca, topla, sa umanjenom količinom padavina, bila je neizvesna za vinogradare, ograničavajuća za vinare, a prva vina lako dopadljiva ljubiteljima. Subjektivno, ovo [...]

2015-10-27T15:36:22+01:0030. 7. 2010|Categories: Vinoskop|Коментари су искључени на Berba 2007. u Srbiji

Goran Paskaljević

Retrospektiva realnog života Kada je Muzej savremene umetnosti u Njujorku (MoMA) odlučio da, od svih velikih reditelja istočne Evrope baš Goranu Paskaljeviću priredi retrospektivu filmova (trinaest dugometražnih i dva kratka), a „Njujork Tajms“ objavio ogromne tekstove o njemu [...]

2011-12-27T22:44:01+01:0030. 7. 2010|Categories: Intervju|Коментари су искључени на Goran Paskaljević

Sirevi – Gruyere

U ovom nastavku serijala „Sir i vino“ predstavićemo švajcarski sir gruyere, za koga je rezervisano mesto na svakom cheese boardu širom sveta. Gradic Grijer (Gruyere), u kome se već vekovima pravi istoimeni sir, deo je švajcarskog kantona Friburg [...]

2011-02-10T21:49:47+01:0030. 7. 2010|Categories: Hrana i vino|Коментари су искључени на Sirevi – Gruyere
Go to Top