Broj:

Tajna vrhunske rakije skrivena je u tri reči: voće, iskustvo i strast.

Priča o svakoj vrhunskoj rakiji počinje od voća vrhunskog kvaliteta. Zato nije slučajno da početak tradicije Podruma Palić seže čak do 1896. godine, kada je na Paliću osnovana voćarsko-vinogradarska škola sa modernim rasadnikom. Danas, Podrum Palić živi svoj novi život sa obnovljenim voćnjacima i savremeno opremljenom destilerijom u kojoj se proizvode pića vrhunskog kvaliteta. Baraba, premijum rakija iz Podruma Palić, pravi se isključivo od odabranih plodova iz sopstvenog voćnjaka ove destilerije.

Za poznavaoce, voće sa Palića ima sasvim poseban značaj. Ono u sebi nosi pečat podnebljа sa mnogo sunca i umerenom klimom, na čijem zemljištu jedinstvenog sastava postoje uslovi za uzgoj voća izvanrednog kvaliteta. Svaki plod u našem voćnjaku ubran je rukama, a za rakije Baraba odabiru se samo najbolji, savršeno zreli plodovi.

Iskustvo u proizvodnji autentične rakije sticale su generacije predaka i prenele je pokolenjima. Podrum Palić danas nastavlja tu tradiciju i sa posvećenošću i znanjem svu energiju, iskustvo i strast ulaže u alhemiju stvaranja najboljeg.

U ovom poslu važna je i strast, jer bez strasti nema vrhunskog pića. A pravljenje rakije za nas je pucketanje u buradima tokom vrenja, zrak sunca u kapi bistre i mirisne rakije, prvi dodir pića na nepcima i uživanje u prvom mirisu, radost zbog posla koji je urađen valjano, na svojoj zemlji, od sopstvenog, brižljivo biranog voća i pomoću znanja i iskustva koji su se tokom dugog vremena pretvorili u ponos.

Baraba Dunja

Ova rakija sveže i jake arome izvanredan je izraz prirodne dunjevače, koja osvaja čula već pri sipanju. Izrazito je postojanih aroma, koje dugo ostaju u nozdrvama i na nepcima. Pravi se od najslađih zlatnih plodova dunje iz našeg voćnjaka, a preporučujemo da je pijuckate blago rashlađenu, kao aperitiv.

Baraba Kajsija

Slasni, zreli, probrani plodovi kajsije iz našeg voćnjaka pretvoreni su u zavodljivu, elegantnu, mirišljavu rakiju koja u sebi sabira raskoš i toplinu ranih letnjih dana. Ovo otmeno piće, eterična esencija voća, odlično će pratiti dobar obrok.

Baraba Loza

I iskusni znalci, oni koji od rakije od loze mnogo očekuju, već na prvi gutljaj umeće da cene našu moćnu, snažnu i pitku lozovaču koja je napravljena od probranih grozdova iz palićkih vinograda. Njene snažne voćne, cvetne i herbalne note odlično će se uklopiti uz znalački priređeno predjelo.

Baraba Viljamovka

Jedinstveno, sunčano palićko podneblje izvanredno je za gajenje sočnih i aromatičnih kruški viljamovki i one na ovom tlu daju sve od sebe. Od takvih krušaka, koje ovde pokazuje najbolje karakteristike svoje sorte, mi smo napravili rakiju plemenitog karaktera koja će goditi i kao aperitiv i kao dižestiv.

Baraba Šljiva

Rakija od šljive veliko je svedočanstvo o veštini destilera da stvori piće koje će nas pratiti u važnim životnim povodima i koje će biti dostojan izdanak vekovne tradicije ovih prostora. A priča o rakiji Baraba Šljiva počinje biranjem najboljih plodova šljive u voćnjacima Podruma Palić, nastavlja se stvaranjem čiste voćne esencije i dovršava čuvanjem u buradima od fine hrastovine gde karakter ovog pića nastavlja svoj razvoj. Ovu rakiju valja poslužiti na sobnoj temperaturi, na kraju dobrog obroka.