Više od vina!

Ovogodišnji festival Belgrade Wine Week održaće se 20–25. septembra na više atraktivnih lokacija širom glavnog grada. Publiku očekuju brojni umetničko-vinski događaji, vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za kupovinu vina u gradskim vinotekama, barovima i restoranima.

Prema najavama organizatora iz udruženja Vinokultura ovogodišnje izdanje festivala obeležiće veliki broj neformalnih vinskih druženja u umetničkom okruženju, a za razliku od prethodnih godina, očekuje se veći broj tematskih wine & dine događaja.

Pored osnovne ideje festivala da se što široj publici približe najzanimljiviji segmenti vinske kulture, njena raznolikost, kao i vinski trendovi, ovogodišnji Belgrade Wine Week u značajnoj meri posvećen je  promociji domaćih vina i vinarija.

Integralni deo festivala Belgrade Wine Week i ove godine biće tradicionalna manifestacija Španska vina u srcu grada, a završni događaj, Wine Platz Fest, ujedno i finale ovogodišnjeg Belgrade Wine Week-a, održaće se u subotu 24. septembra od 18 do 24 h u Dorćol Platz-u. Organizatori ovog događaja pripremaju atraktivan vinski program, kao i mnoga druga iznenađenja. Ulaznice za Wine Platz Fest biće dostupne  na dan događaja na samoj lokaciji po ceni od 1.500 rsd.

Kompletan program festivala Belgrade Wine Week biće objavljen 18. septembra na stranici www.belgradewineweek.rs.