Vinarija Tikveš tradicionalno je, četrnaesti put zaredom, organizovala u Kavadarcima Festival mladog vina, kojem su prisustvovale brojne javne ličnosti, predstavnici poslovne zajednice, saradnici i partneri ove vinarije iz regiona.

 

U vrlo pozitivnoj atmosferi, karakterističnoj za ovaj festival, gosti su imali priliku da degustiraju mlada vina sa odabranih mikrolokacija uz muziku grupa Ringtones i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, kao i nekoliko di-džejeva. Festival mladog vina i ove godine imao je humanitarni karakter – gosti su imali priliku da pošalju donacije SOS Dečijem selu i muzičkoj školi Enterprajz, što je svojevrsna najava podrške koju će Tikveš pružiti razvoju mladih muzičkih talenata.

Takođe, predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski predstavio je novu generalnu direktorku Branku Slavesku, koja će na ovu funkciju stupiti od početka 2024. godine. Slaveska ima bogato međunarodno iskustvo, sa više od 25 godina rada na rukovodećim položajima na nekoliko različitih tržišta kao što su Rusija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Italija. Karijeru je započela u Pivari Skoplje, a u 2005. i 2006. godine bila je komercijalni direktor vinarije Tikveš. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Skoplju i magistrirala menadžment i poslovnu administraciju na Univerzitetu u Šefildu.