Broj:

Četvrto izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada održano je i ove godine u u okviru festivala Belgrade Wine Week u organizaciji Ekonomskog odeljenja Ambasade Španije i udruženja Vinokultura.

Centralni deo ovogodišnje španske vinske nedelje bio je ekskluzivni Salon španskog vina i hrane održan u hotelu Hyatt, a kao i prethodnih godina, veliku pažnju vinskih profesionalaca privukle su tematske radionice i degustacije inspirisane španskim vinima. Vina izabranih španskih proizvođača našla su se na popustima za kupovinu u gradskim vinotekama, prodavnicama pića, vinskim barovima i restoranima.

Osim prisustva na Salonu, akreditovana vinska publika je u manjim grupama imala priliku da učestvuje u radionicama: Radionica iberijske šunke i suhomesnatih proizvoda, Organska vina Španije, Radionica španskog sira i maslinovog ulja. Ovogodišnje izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada obeležili su i brojni wine & dine događaji i posebni meniji koje su kreirali ugledni prestonički restorani, gde su gosti mogli da uživaju i u španskim gastronomskim specijalitetima i u vinima.

Lista učesnika na Salonu španskog vina i hrane

  • ROVELLATS SA (kava)
  • CESAR NIETO –  Tutto food (šunka, lomo, ćoriso)
  • VALLE de RICOTESpices of the world (maslinovo ulje)
  • MARQUÉS DE RISCAL & Enotria (vino)
  • BERNARDO HERNANDEZ SL – Chef boutique by Music Trade doo (šunka)
  • FREIXENET SA  & G3 Spirits (kava)
  • GESTION AGRO-GANADERA SL – Gastro Branimir (sir)
  • U MES U & Wine Elite (kava)
  • CODORNIU SA  & Fino Vino (kava)
  • PEREZ BARQUERO SA  & Vinomond (vino, fortifikovano vino)
  • BODEGA MATARROMERA SL  (vino)
  • RODRÍGUEZ DE VERA & IMC  (vino)
  • BODEGA  SOMMOS SL  & Fino Vino (vino)
  • MASET   & Dan company (vino, kava)
  • PISTACYL SL (pistaći i krema od pistaća)