Četvrto izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada održano je i ove godine u u okviru festivala Belgrade Wine Week u organizaciji Ekonomskog odeljenja Ambasade Španije i udruženja Vinokultura.
Centralni deo ovogodišnje španske vinske nedelje bio je ekskluzivni Salon španskog vina i hrane održan u hotelu Hyatt, a kao i prethodnih godina, veliku pažnju vinskih profesionalaca privukle su tematske radionice i degustacije inspirisane španskim vinima. Vina izabranih španskih proizvođača našla su se na popustima za kupovinu u gradskim vinotekama, prodavnicama pića, vinskim barovima i restoranima.
Osim prisustva na Salonu, akreditovana vinska publika je u manjim grupama imala priliku da učestvuje u radionicama: Radionica iberijske šunke i suhomesnatih proizvoda, Organska vina Španije, Radionica španskog sira i maslinovog ulja. Ovogodišnje izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada obeležili su i brojni wine & dine događaji i posebni meniji koje su kreirali ugledni prestonički restorani, gde su gosti mogli da uživaju i u španskim gastronomskim specijalitetima i u vinima.
Lista učesnika na Salonu španskog vina i hrane
- ROVELLATS SA (kava)
- CESAR NIETO – Tutto food (šunka, lomo, ćoriso)
- VALLE de RICOTE – Spices of the world (maslinovo ulje)
- MARQUÉS DE RISCAL & Enotria (vino)
- BERNARDO HERNANDEZ SL – Chef boutique by Music Trade doo (šunka)
- FREIXENET SA & G3 Spirits (kava)
- GESTION AGRO-GANADERA SL – Gastro Branimir (sir)
- U MES U & Wine Elite (kava)
- CODORNIU SA & Fino Vino (kava)
- PEREZ BARQUERO SA & Vinomond (vino, fortifikovano vino)
- BODEGA MATARROMERA SL (vino)
- RODRÍGUEZ DE VERA & IMC (vino)
- BODEGA SOMMOS SL & Fino Vino (vino)
- MASET & Dan company (vino, kava)
- PISTACYL SL (pistaći i krema od pistaća)
Leave A Comment