Vina na velikoj sceni grada!

Belgrade Wine Week uneo je i ove godine u Beograd festivalsku atmosferu inspirisanu vinom. Jubilarno, peto izdanje može se već reći tradicionalnog festivala, smestilo je vino i njegove ljubitelje u fokus gradskih dešavanja na nedelju dana. Tako je i ovogodišnji festival u prestonicu doneо razdraganu energiju i pregršt atraktivnih vinskih događaja: degustacije, vinske žurke, radionice, wine&dine događaje, ali i popuste za kupovinu vina u gradskim vinotekama, barovima i restoranima.

Iz ovogodišnjeg programa festivala posebnu pažnu publike izazavala je prezentacija domaćih autohtonih sorti uz specijalitete restorana Tisa – New Balkan Cuisine, kao i tokom JaM aperitiva, višednevnoj gastronomsko-vinskoj promociji, na kojoj su izabrana vina uparena sa neodoljivim specijalitetima JaM kuhinje. Popularna gradska poslastičarnica Fini udruženim snagama sa vinarijom Verkat imala je ekskluzivno uparivanje poslastica i vina ove vinarije. U restoranu Endorfin, mladi vinari iz Rajačkih Pimnica organizovali su vinsku žurku i predstavljanje vinarija Dalia, Raj, Tenuta est i Podrum Zagorac iz Negotinske krajine.

Nеzaobilazan deo festivala Belgrade Wine Week i ove godine bila je tradicionalna manifestacija Španska vina u srcu grada, osmišljena da se vinskim profesionalcima, ali i široj vinskoj publici približe bogatstvo i raznolikost vinske Španije. Završni događaj, Wine Platz Fest održan je u Dorćol platz-u. Bilo je to ujedno i veliko finale ovogodišnjeg festivala i prilika da publika zajedno sa organizatorima i brojnim vinarijama proslavi petu Beogradsku nedelju vina. Naredni festival Belgrade Wine Week biće održan 24–29. septembra 2024.