Broj: Foto:

Događaj Španska vina u srcu grada održan je već peti put u okviru festivala Belgrade Wine Week. Tokom ovogodišnje „španske vinske nedelje”, vina izabranih španskih vinarija našla su se na specijalnim popustima kao i u ponudi na čašu u gradskim vinotekama, prodavnicama pića, vinskim barovima i restoranima.

Posebno zanimljivo bilo je na promociji španskih vina u gastronomskom okruženju u restoranu Dedinje (ex Jerry’s), gde su na specijalnoj višednevnoj akciji gosti bili u prilici da uživaju u odabranim španskim klasicima: Cava Reserve Territ, Baron De Ley Tres Vinas, Baron De Ley Crianza, Valduero UnacepaBaron De Ley Gran Reserva.

Posetioci restorana Milagro mogli su da uživaju u selekciji španskih vina uz specijalitete Milagrove kuhinje. Restoran Metropolitan u hotelu Hyatt Regency Belgrade takođe je aktivno učestvovao u promociji španskih vina – baš kao i ugledni prestonički restorani  Pinot i Zapata Ciudad.

Kao i prethodne godine, u okviru manifestacije održan je jednodnevni izložbeni salon španskih vinarija i delikatesa, namenjen profesionalcima iz vinskog, kao i gastronomskog segmenta. Na Salonu su predstavljena vina španskih vinarija koje su već prisutne na domaćem tržištu.

Dinamičan program pripremile su i brojne gradske vinoteke i vinski barovi. Enoteka Premier imala promociju i degustaciju vrhunskih vina vinarije Elias Mora, dok je u vinoteci Compania de Vinos bila održana višednevna degustacija Juan Gil vinarije. Posebno zanimljivo bilo je u popularnoj novobeogradskoj vinoteci Wine Dog, gde su na degustaciji bila četiri odlična španska vina Hacienda Monasterio, Tinta Pesquera reserva, Marques de Riscal reserve i čuveno vino Protos gran reserva.

Program manifestacije Španska vina u srcu grada kreirali su Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu i Udruženje građana Vinokultura, sa željom da se publici približe raznolikost i bogatstvo španskog vinarstva i gastronomije.