31

PLYTO LYRARAKIS ESTATE 2010

proizvođač: Lyrarakis sorta: plyto oblast: Krit, južna Grčka procenat alkohola: 12,5% cena: 980 dinara Svetložute boje, vrlo bistro. Miris je veoma intenzivan i cvetnog je karaktera. Na ukusu je nešto slabije nego na mirisu, srednjeg je tela i sa nešto oštrijim kiselinama. Nijansa braonkaste boje ukazuje na to da je vino nešto brže evoluiralo nego što [...]

2011-10-31T22:11:25+01:0031. 10. 2011|Kategorije: Degustacije|0 Comments

MALVASIA MILIARAKIS ESTATE 2010

proizvođač: Miliarakis sorta: malvasia oblast: Krit, južna Grčka procenat alkohola: 12% cena: 980 dinara Intenzivno žute boje, dobre bistrine. Miris je vrlo izražen, sa dominantnim notama citrusa, dok su u pozadini diskretno prisutni i tonovi belog voća. U ustima je vrlo živo, sa nešto oštrijim kiselinama. U naknadnom ukusu prisutna je gorčina, što ukazuje na to [...]

2011-10-31T22:09:39+01:0031. 10. 2011|Kategorije: Degustacije|0 Comments

THEMA 2010

  proizvođač: Pavlidis sorta: assyrthiko, sauvignon blanc oblast: Drama, severna Grčka procenat alkohola: 13% cena: 1.098 dinara Svetložute boje sa zelenim odsjajem. Vrlo bistro, dobre refleksije. Na mirisu prisutne intenzivne fermentativne arome kroz koje se naziru sortne arome sovinjona. Vrlo sveže vino, prijatnog ukusa i rastuće impresije. U naknadnom ukusu prožimaju se note citrusa i mineralni [...]

2011-10-31T22:06:57+01:0031. 10. 2011|Kategorije: Degustacije|0 Comments

Gostilna pri Lojzetu, Dvorac Zemono – Vipavska dolina, Slovenija

Broj: Piše: Foto:

Čud­no­va­ti per­for­man­si u te­a­tru uku­sa Si­gur­no je da pre­te­ru­ju oni ko­ji ka­žu da hra­na mo­že da pri­ča, da mo­že da iza­zo­ve uz­bu­đe­nje rav­no jed­nom ja­kom do­ži­vlja­ju, da mo­že da iz­gle­da kao pra­vo umet­nič­ko de­lo, da mo­že da mi­ri­še [...]

2011-12-29T08:55:28+01:0031. 10. 2011|Kategorije: Restorani|2 Comments

Grčka bela vina

Broj: Piše: Foto:

Grč­ka vi­na su za ve­ći­nu lju­bi­te­lja vi­na u Sr­bi­ji uglav­nom ve­li­ka ne­po­zna­ni­ca i spa­da­ju u red ta­ko­zva­nih eg­zo­tič­nih vi­na ko­ja i ne­ma­mo baš pri­li­ku sva­ki dan da kon­zu­mi­ra­mo. Ali to ni u kom slu­ča­ju ne uma­nju­je nji­hov kva­li­tet. [...]

2011-12-24T09:51:41+01:0031. 10. 2011|Kategorije: Enografija|Oznake: , , |0 Comments
Prikaži još članaka