75

Home/75

Pinotte, Bikicki prirodno vino

Naziv vina: Pinotte Berba: 2015. Sorta: pinot noir Oblast: Fruškogorsko vinogorje, Srbija Proizvođač: Bikicki prirodno vino Sadržaj alkohola: 14,1% Intenzivne rubin boje, sa svetlim odsjajem na obodu. Miris je bogat zrelim aromama crvenog voća − maline, jagode i crvene ribizle na koje se nadovezuje miris borovnice. Srednjepunog tela, sa umerenim sadržajem tanina koji su vrlo zreli [...]

2019-11-03T13:50:11+01:003. 11. 2019|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Rapsodija, Tonković

Naziv vina: Rapsodija Berba: 2014. Sorta: kadarka Oblast: Palić, Srbija Proizvođač: Tonković Sadržaj alkohola: 13,5% Svetle rubin boje, odlične bistrine i lepe refleksije. Na nosu su izražene arome trešnje, višnje, nara i cvetnih latica, koje su lepo zaokružene dodirom note hrastovine. Srednjepunog tela i prijatnih kiselina koje su u dobrom balansu sa voćnim karakterom i nežnim, [...]

2019-11-03T13:50:11+01:003. 11. 2019|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Cartagho Mandrarossa, Cantine Settesoli

Naziv vina: Cartagho Mandrarossa Berba: 2016. Sorta: nero d'avola Oblast: Sicilija, Italija Proizvođač: Cantine Settesoli Sadržaj alkohola: 14% Duboke rubin boje, dobre refleksije. Na nosu je bogato aromama zrelog šumskog bobičastog voća, koje su prošarane prijatnim notama hrastovine, vanile, smole i lovorovog lista. Na nepcima je puno, zrelih i prijatnih tanina, svežih kiselina, slasnog i postojanog [...]

2019-11-03T13:50:11+01:003. 11. 2019|Categories: WS preporuka|Tags: , |0 Comments

Master-klas: Vina Španije

Krajem septembra u organizaciji Ekonomsko - trgovinskog odeljenja Ambasade Španije održan je ekskluzivni vinski master-klas inspirisan vinima Španije. Reč je o vođenoj degustaciji osam izabranih španskih vina tokom koje je predstavnicima odabranih medijskih kuća predstavljena današnja vinska scena Španije. Ovaj vinski seminar imao za cilj da na zabavan ali i edukativan način, kroz pravilan sistem degustacije [...]

2019-11-03T13:50:11+01:003. 11. 2019|Categories: Novi broj, Vinske priče|0 Comments

Mozzarella Osteria

Kada su hrana i vino u pitanju, moj moto je da uvek ostavljam otvorena vrata za nepredvidljiva scenarija, što sam uradio i ovoga puta, ulazeći u kulinarsko-vinsku avanturu popularnog beogradskog restorana Mozzarella Osteria. Ispostavilo se da sam bio [...]

2019-11-03T13:50:11+01:003. 11. 2019|Categories: Novi broj, Pleasure|Tags: |0 Comments
Load More Posts