Andaluzija
Flamenko, korida, tapas, šunka Serano, Costa del Sol… često su prve asocijacije na Španiju. I tu nema greške, jer sve ove stvari treba doživeti, probati i iskusiti kada [...]
Flamenko, korida, tapas, šunka Serano, Costa del Sol… često su prve asocijacije na Španiju. I tu nema greške, jer sve ove stvari treba doživeti, probati i iskusiti kada [...]
Food styling: Silvija Gladić Dužno poštovanje antici, azurnoplavom moru i prelepim plažama, ali kada se vratimo sa letovanja iz Grčke, a mnogo nas je koji tamo provedemo odmor, svako ima prijatne uspomene na neku malu tavernu u kojoj [...]
Kralj pod opsadom „autohtonih“ Rubrika Vinoskop stvorena je sa idejom da se predstave sorte grožđa od kojih nastaju vina kojima smo okruženi. Trudio sam se da izaberemo sorte o kojima se ne govori često, one koje su „drugačije“, [...]
Food styling: Silvija Gladić Postoji izreka: „Ne dao ti Bog da živiš u uzbudljivim vremenima“. Vrlo je moguće da su je izmislili Sicilijanci, jer njihova istorija je sazdana od „interesantnih“ vremena. O to mediteransko ostrvo su se kroz [...]
CV srpskog vinarstva Miodrag Mija Radovanović, vlasnik vinarije Podrum Radovanović, rođen je leta 1955. godine u Krnjevu kod Velike Plane. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, na Odseku za prehrambenu tehnologiju, a zatim je kao enolog bio rukovodilac proizvodnje u Navipu. Svoju strast [...]
CV srpskog vinarstva Sava Jojić, vlasnik vinarije Mačkov podrum iz Iriga, rođen je u ovom mestu na Fruškoj gori, kako kaže, „najlepših godina dvadesetog veka“. Završio je Višu školu za primenjenu informatiku u Beogradu i bavio se raznim poslovima – vojnim pozivom, fotografijom, poljoprivredom. [...]
Boemska rapsodija Kao dečak, u rodnoj Lici je prepuna srca jurcao za loptom, stavljajući svoje dečje žudnje na odar nogometa, ili fudbala – kako god, i sanjao da se otisne u svet pisane reči i literature. Fudbal ga [...]
Food styling: Silvija Gladić Da je francuska kuhinja kategorija za sebe to je poznato svakom ko je ikad uzeo varjaču u ruke, a da je provansalska kuhinja za stepenicu iznad ostalih regionalnih francuskih kuhinja to je moje potpuno [...]
CV srpskog vinarstva Milutin Tine Stojšić vlasnik je vinarije Selecta iz čuvenog vinskog sela Gudurica kraj Vršca. Rođen je u Vršcu 1953. godine. Završio je Srednju tehničku školu, a zatim radio kao instruktor vožnje. U vinsku priču ušao je 1993. godine, kaže, „to je [...]
Delikatesne džez note Pri samom ulasku u klub restoran Diva, ekskluzivni kutak Grand Casina Beograd, zadovoljno primećujemo da su prve asocijacije na ovaj prestižni restoran ostale netaknute. Susrećemo se sa prepoznatljivim hedonističkim ambijentom, koji neodoljivo podseća na londonske [...]