Vladimir Miloradović

Cabernet franc / kaberne fran

Ve­či­ti tre­ći Iako su ne­ka od naj­ce­nje­ni­jih i naj­sku­pljih vi­na da­na­šnji­ce, po­put Cha­te­au Che­val Blanc ili Cha­te­au Auso­ne, u naj­bo­ljim go­di­na­ma upra­vo ba­zi­ra­na na ka­ber­ne fra­nu, u ve­ći­ni slu­ča­je­va on osta­je „tre­ća sor­ta“ u ču­ve­nim bor­do­škim ku­pa­ža­ma. Ta­kav [...]

2018-11-25T13:07:11+01:0012. 3. 2011|Categories: Vinoskop|Tags: , , |2 Comments

Nacionalna kafana Kovač

Ka­fa­na do­brih uku­sa Po­zna­ta po kri­la­ti­ci „Jed­nom Ko­vač – uvek Ko­vač, jed­nom ka­fa­na – uvek ka­fa­na“, na­ci­o­nal­na ka­fa­na pra­vih srp­skih do­ma­ći­na ar­ha­ič­no na­zva­na Ko­vač, pra­vo je me­sto za pod­se­ća­nje na ono naj­bo­lje što Sr­bi­ja ima da po­nu­di. Sme­šte­na [...]

2011-03-12T16:33:28+01:0012. 3. 2011|Categories: Restorani|Tags: , , |0 Comments

Žil Šansorel

Zvuk estetike Žil Šansorel (Gilles Chancereul), jedan od najvećih evropskih eksperata za žičane instrumente, početkom septembra bio je gost Centra lepih umetnosti “Guarnerius”. Osim stručnih saveta, procena vrednosti i popravki žičanih instrumenata, Šansorel je Beograđanima poklonio i jedan [...]

Branislav Trifunović

Poslednjih godina glumac Branislav-Bane Trifunović sve češće je prisutan u pozorištu, filmovima i serijama, ali i u raznim društvenim aktivnostima i kampanjama. Stalni je član pozorišta Atelje 212, u kome trenutno priprema predstavu Glembajevi, a sa bratom Sergejem [...]

2018-11-27T13:12:29+01:0024. 12. 2010|Categories: Moj Izbor|Tags: , , |0 Comments

Restoran Tribeca

Osoblje restorana Tribeca, koji nesmanjenim intenzitetom privlači goste od samog otvaranja, spremno je za zimsku sezonu. Bilo da se odlučite da sednete u deo koji podseća na engleski Soho, osvojite italijansku „regiju“ Mala Italija, ili se razbaškarite u [...]

2011-03-14T14:48:27+01:0023. 12. 2010|Categories: Restorani|Tags: , |0 Comments

Novogodišnji jelovnik

Mimoza, francuska salata, sarma, prasetina, torta, kolači… Voilà, evo nas ponovo na novogodišnjoj večeri! Doduše, navedena jela su nezaobilazni deo skoro svakog slavlja u nas, pa bi bilo logično da ovo magično veče uveličamo drugačijom, truda vrednom trpezom. [...]

2011-03-14T14:48:35+01:0023. 12. 2010|Categories: Hrana i vino|Tags: , , |0 Comments

Svima nam je potrebna noc u „Vodnjanki“

U Istri, posebno na obali, ima restorana čije su reputacije regionalne, a neki, kao „Valsabbion“ u Pješčanoj uvali kod Pule, u koji svetski poznati ljudi dolaze brodovima, helikopterima i avionima samo da jedu, poznati su u čitavom svetu. [...]

2018-11-25T13:04:44+01:0029. 11. 2010|Categories: Restorani|Tags: , , |0 Comments

Restoran Zigante

Čarobni svet istarskih tartufa Vozivši se uskim putevima kroz šarmantna seoca centralne Istre, na putu ka restoranu Zigante pomislih: „Ko bi normalan samo zbog jednog restorana dolazio čak ovamo?“ Stigli smo u simpatično mestašce Livade, inače dom istarskog [...]

2010-11-25T17:32:25+01:0025. 11. 2010|Categories: Restorani|Tags: , , |0 Comments

Aleksander Piker

Diskretni šarm prosvećenog hedonizma   Generalni direktor „HVB banke“ u Beogradu, Aleksander Piker, ne izvinjava se zbog svog životnog stila nikome. Jer, za njega su vrhunska vina, cigare, konjak i hrana, samo put do dubokih, rafiniranih odnosa sa [...]

2018-11-27T13:52:45+01:0024. 11. 2010|Categories: Business Club|Tags: , |0 Comments
Go to Top