Broj: Foto:

Jovana JankovicHRANA…

Mogu da kažem da, kao istinski hedonista, znam da uživam u dobrom slanom zalogaju. Sa zadovoljstvom ću vam opisati idealnu slanu porciju – mesto je restoran „Knez“, savršeni kutak za ručak i večeru, a specijalitet sa menija – turnedo sa tartufima. Od priloga redovno naručujem pire krompir sa uljem od tartufa. Kada sam na poslu, obično jedem takozvanu „hranu za poneti“. Nisam ljubitelj slatkih specijaliteta, a jedini izuzetak je čokoladni sufle. Njemu nikako ne mogu da odolim. Ne smem da izostavim ni gratinirane jagode ili maline u „Maderi“ i moj omiljeni slatkis – čokoladnu bananicu… Kad bolje razmislim, sad više i nisam sigurna da nisam ljubitelj slatkih specijaliteta.

VINO…

Veliki sam ljubitelj belih vina i samo njih pijem. Nažalost, još uvek nisam stekla dovoljno

poverenja u domaće proizvođače, pa retko konzumiram domaća vina. Mislim da su cene vina iz domaćih podruma nerealno visoke i da je bolje naručiti strano vino proverenog kvaliteta, jer su razlike u cenama veoma male. Proverite i uverićete se da su, suprotno opstem uverenju, strana vina tek neznatno skuplja od domaćih. Za dobar gutljaj veoma je vazna još jedna stvar – dobro društvo. Pa, ako je jos ispred vas u tanjiru i specijalitet koji se slaže sa vinom, onda se to zove dobitna kombinacija ili, bolje reći – zagarantovan provod! Najbolji izbor vina u gradu, po mom misljenju, ima restoran „Knez“.

IZLAZAK…

Nisam noćna ptica i veoma retko posećujem raznorazna VIP mesta, kafice i klubove. Što se dnevnih izlazaka tiče, tu mi je daleko lakše da napravim izbor. Volim vodu, te ne čudi što, bez izuzetka, obožavam sve restorane koji imaju pogled na reku. Mislim da ćete se složiti sa mnom da ništa nije lepše od ručka na terasi nekog restorana na reci, a posle svakog takvog izlaska osećam se preporodeno! Ipak, jedna sam od onih koji misle da je daleko važnije sa kim si u društvu, a ne gde ste izašli. No, iako mi za dobar provod nije važno na koje sam mesto izašla, žao mi je što u Beogradu u poslednje vreme ima sve manje restorana vrhunskog kvaliteta. Kada to kažem, onda mislim da nema dovoljno restorana u kojima mogu da naručim razna egzotična jela, koja sam imala prilike da probam u inostranstvu. Najgori je osećaj kada ne možete da ponovite onaj dobar ukus, koji ste jednom osetili.