Broj: Foto:

Mlada kantautorka pop muzike Nevena Božović ovu godinu pamtiće po još jednom akademskom uspehu – uspešnoj specijalizaciji iz solfeđa na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, ali i po profesionalnom, pošto će ove godine predstavljati Srbiju po treći put na pesmi Evrovizije (jednom na dečjoj) u Izraelu sa svojom kantautorskom pesmom Kruna. Do sada je učestvovala na mnogobrojnim festivalima zabavne muzike i njene izvedbe nagrađivali su i žiriji i publika, koja gotovo bez izuzetka njeno ponašanje na muzičkoj i javnoj sceni doživljava kao nešto što nam nedostaje, čega je sve manje i, što je najvažnije, kao nešto na šta možemo da budemo ponosni

Kuhinja

Od svoje trinaeste godine sam postala vegeterijanac, i to je trajalo punih deset godina. Meso mi nije prijalo, kao i ostale namirnice životinjskog porekla, ali prilikom jednog putovanja u Roterdam samo sam rekla roditeljima da ne želim više da jedem takvu hranu. Vegeterijanska i veganska ishrana mi je prijala, budući da sam vredno učila, odlazila u dve škole uporedo i aktivno se bavila sportom, te me roditelji nisu sputavali u izboru videvši da sam puna energije. Prošle godine sam imala potrebu da ubacim ribu i belo meso u svoj meni, pa ih s vremena na vreme konzumiram. Kada je u pitanju moje umeće u kuhinji, uvek me je sve zanimalo, pogotovo kada sam došla na studije i živela sama; znala sam da pripremim svako kuvano jelo koje volim, naravno bez mesa. Takođe, što sam starija više uživam u hrani i trudim se da probam neke specijalitete koje nisam mogla i želela kao mala. Volim da kuvam, pogotovo paste, rižota i jela italijanske kuhinje, koja mi je inače omiljena.

Vino

Da budem potpuno iskrena, ne konzumiram alkohol. Jedino dolazi u obzir čaša vina, tokom ručka ili večere. Onda volim crveno vino, koje je slađe i pitkije. Takođe, ranije zbog krvne slike, roditelji su mi nabavljali vina domaćih proizvođača. Bila su nalik nekom soku, ali sam uživala u njima. Ne volim jake ukuse, pa se i teško navikavam na nova pića.

Izlasci

Volim mesta na kojima mogu u miru da razgovaram sa svojim prijateljima, gde nije prevelika gužva i glasna muzika, onda mogu duže da sedim. Nikada nisam volela noćne izlaske. Uvek je to bilo na nagovor drugarica i prijatelja, ali zna se da uvek prva odlazim kući, nekada i nakon petnaest minuta. Obožavam primorje, mala mesta na obali mora i tu morsku atmosferu, jer od svoje treće godine po tri meseca godišnje provodim na crnogorskom primorju. Jedan od omiljenih lokala mi je Hemingway bar u Budvi. Takođe, mnogo vremena provodim na skijanju i u kafićima na otvorenom pored staza, gde na jakom suncu mogu da uživam u impresivnom pogledu na Alpe.