MajaHrana

Veliki sam gurman i prosto obožavam dobru klopu. Nema tog dezerta kome mogu da odolim, a od slanih specijaliteta jedino nikada ne bih mogla da jedem puževe, žabe, zmije i sličnu hranu, koja se jede na Dalekom istoku. Ima mnogo restorana koje volim, ali veoma mi je važno da higijena održavanja i pripreme hrane bude na vrhunskom nivou. U poslednje dve godine više vremena provodim u Njujorku – tamo je zaista veliki izbor kvalitetne hrane, koja može da se ponese ili poruči u posebnim situacijama. Kada bih birala restoran u Beogradu u kome bih volela da provedem romantično veče, to bi svakako bila terasa restorana „Langust“, sa koje je pogled na reke zaista jedinstven. Na meniju bi se obavezno našli salata od hobotnice i časa dobro ohlađenog belog vina Robert Mondavi. Ako bih birala restoran sa najboljom japanskom kuhinjom, uvek bih se odlučila za moj omiljeni restoran „Nobu“, sa nesumnjivo najboljim japanskim specijalitetima u gradu.

Vino

Kad god pominjem vina, volim da istaknem da su mi od crvenih najdraže sorte mali plavac i kaberne sovinjon. Mali plavac je sorta grožđa koja daje vrhunska i veoma jaka vina (po pravilu izvrsnog ukusa i bukea), često sa više od 14 odsto alkohola. Vina od sorte kaberne sovinjon takode su veoma kvalitetna i ukusna. Od belih, neprikosnoveni su sardone i sivi pino. Volim isključivo suva i po pravilu jača vina. Inače, mislim da ne postoji društvo u kom mi ne bi bilo prijatno da popijem času vina. Pogotovo u večernjim satima, uz laganu večeru. Lepo je podeliti sa društvom dobro vino. Ako ništa drugo, doprinosi dobroj atmosferi. Žao mi je što u Srbiji nema dovoljno dobrih vina, iako nam je proizvodnja dva puta veća od Hrvatske. Nadam se da će privatne vinarije „Radovanović“, „Kovačević“, „Radenković“ nastaviti sa dobrim radom, ali i da ćemo ubuduće imati još raznovrsniju i kvalitetniju ponudu na tržištu.

Izlazak

Iako ne volim često da odlazim u noćne klubove, kada imam vremena i kada sam u Beogradu volim da odem do „Reke“. Tamo su najbolje žurke i, ma u kakvom da ste raspoloženju, zagarantovan vam je dobar provod. Nisam od onih osoba koje ne vole da izlaze po splavovima. Beograd je jedan od retkih evropskih gradova koji ima veliki broj divnih splavova na kojima zaista možete dobro da se provedete. Čak imam i jedan dobar recept za rashlađivanje u toplim danima, koji bih preporučila čitaocima magazina „Wine Style“: doterajte se, namerno zaboravite mobilni telefon kod kuće, skoknite do nekog od splavova kod hotela „Jugoslavija“ i naručite ajs kafu.