Broj: Foto:

Nebojša GrnčarskiNebojša Grnčarski, direktor modne agencije Selekt otkriva nam da se sa saradnicima uveliko priprema za 15. Fashion Selection. Najduža modna manifestacija u Jugoistočnoj Evropi biće tradicionalno organizovana u oktobru, a osim novih kolekcija najaktuelnijih domaćih kreatora, prema Nebojšinim rečima, imaćemo priliku da vidimo čime će nas u predstojećoj sezoni obradovati i potpisnici svetskih brendova. S obzirom na to da su jedni od najboljih domaćih kreatora svojim inventivnim modelima priredili velika iznenadenja, da se zaključiti da istinski poznavaoci mode s nestrpljenjem iščekuju otvaranje ovogodišnje modne fešte.

HRANA…

Kada sam na poslu volim da skoknem do restorana Šumatovac, a kada sam kod kuće, nezaobilazna stanica su mi restorani Bled i Stara Hercegovina, koji zaista imaju fantastičnu ponudu. Međutim, moram da istaknem da mi je jako žao što Beogradu nedostaju brzi poslovni restorani sa tri opcije menija. Prvenstveno zato što bi ovakva mesta bila finansijski prihvatljiva za vecinu poslovnog sveta iz centra grada. Takođe, nedostaje i više takozvanih fusion restorana, sa različitim kombinacijama sastojaka i ukusa, egzotične i manje egzotične kuhinje. Sa druge strane svida mi se to što ne postoji specijalitet koji volim, a da ne mogu da ga pronađem u domačim restoranima.

VINO…

Bez mnogo razmišljanja mogu da kažem da su ubedljivo najbolja južnoamericka i australijska vina. Razlog je veoma jednostavan – reč je o veoma pitkim vinima, koja u sebi nose blagu i pre svega prefinjenu notu. Mislim da su domaća vina u kvalitativnom smislu veoma blizu visokog standarda stranih etiketa. Ipak malu prednost (naglašavam da je reč o nijansama) dajem stranim crvenim vinima, jer sam ubeđenja da ovdašnja klima ne prija tamnim vinima. Što se tice domaćih etiketa koje bez ikakvih problema mogu da pariraju stranim, izdvojio bih pre svega ponudu podruma Aleksandrović i Radovanović. No, moram da istaknem da je u opuštenom, veselom i prijatnom društvu ipak najbolje gustirati nezamenljivo čileansko vino Diabolo.

IZLAZAK…

Ubedljivo najbolju ekipu ima prestonicki klub Tube i to je jedan od razloga zašto se tamo uvek dobro provedem. Kada bi tom dobrom provodu mogao da pridružim i ubedljivo najlepši pogled, kakav ima restoran Kalemegdanska terasa, užitak bi bio kompletan. U ovim vrućim danima predlažem da skoknete i do splava Povetarac – osim što je dobar provod zagarantovan, na ovom mestu ćete se ubrzo uveriti i da ništa nije ravno ugodaju koji može da vam pruži restoran na vodi. Romanticnu veceru uvek bih proveo u restoranu Đorde – pre svega, zbog prijatne atmosfere, za koju je svakako odgovoran rustičan, intiman retro dizajn i ambijentalno osmišljena bašta. Tokom takve jedne večere neizostavni detalj na stolu morao bi da bude šatobrijan za dve osobe. Predložio bih još jednu varijantu onoga što smatram idealnim izlaskom: u tanjiru ispred mene je biftek sa tartufima ili zelenim biberom, pijem votku, a u pozadini dobar meni prati mejnstrim muzika (po mogućstvu neki british pop).