Kada se, uslovno receno, povukao iz modnog biznisa, jedan od najpoznatijih beogradskih manekena
, Neven Boskovic resio je da se potpuno posveti ugostiteljstvu. Kafe Ice bar u Kosovskoj ulici vec sedam godina uspesno vodi sa Darkom Svabicem, sa kojim je pre godinu dana upotpunio saradnju otvaranjem i paba „Eleven“ na Studentskom trgu. Iskusni dvojac je za kratko vreme od atraktivnog paba napravio kultno mesto za nocne izlaske. Uz napomenu da ga ljudi koji rado odlaze u njegove kafice cesto prepoznaju, Neven objasnjava da ce uskoro sugradane obradovati jos jednim dobrim mestom za izlaske: Kada ova kriza konacno prode otvoricemo jedno super mesto, ali neka za sada to bude tajna.
HRANA
Malo je toga sto mi ne odgovara kada je u pitanju hrana. U „svadi“ sam sa sutlijasem jos iz detinjstva, ne volim libijsku kuhinju… ali mimo toga, nemam problema sa izborom jela ili restorana u kojima cu nesto prezalogajiti ukoliko sam u stisci sa vremenom.
Zao mi je sto u Beogradu nema dobrih sushi barova. Prestonici nedostaje i ponuda kvalitetne istocnjacke kuhinje, pa tako, na primer, voleo bih da u neko otvori koreanski restoran. Sto se domacih restorana tice, smeta mi sto ni u jednom ne mogu da narucim dobru divljac ili dobijem kvalitetne male jagnjece kotlete.
VINO
Svako poznato vinarsko podrucje ima etikete na koje je ponosno. Od onoga sto sam iskusio najsnazniji utisak ostavila su vina Brunello i Gavi koje proizvodi vinarija Fontana di Fredo iz Pijamonta u Italiji. Tesko mi je da objasnim sta me kod njih toliko fascinira, prosto ih smatram fantasticnim! Domaca vina tesko je porediti sa stranim, narocito kada je rec o stranim vinima visokog kvaliteta koja ovde nemaju svoj pandan. Kad je u pitanju srednji kvalitet vina, tu bi jos i mogla da se prave poredenja. Inace, ukus jednog vina mi uvek probudi lepe uspomene. Rec je o slovenackom vinu iz vinarije Kristancic, koje me uvek podseti na neverovatna Goriska brda, gde cesto boravim. Kada sam vec kod lepih trenutaka „zacinjenih“ dobrim vinom, moram da napomenem da nista ne moze da se poredi sa ispijanjem hladne malvazije sa dragom osobom na obali mora.
IZLAZAK
Moj izbor svaki put, sasvim logicno, pada na pab Eleven ili kafe Ice bar. Ukoliko vam je, medutim, stalo do lepog pogleda, preporucujem odlazak u restoran-vagon u Zemunu na vrhu Gardosa, odakle se ceo Beograd vidi kao na dlanu. Izlaske po splavovima, iskreno, i ne smatram nekom opcijom, ali jedan rado preporucujem – rec je o splavu Diners cluba, koji iz veceri u vece drzi sjajnu atmosferu i ima dobru svirku. Dakle, po mom ukusu idealan izlazak izgleda ovako: zagrejete se kod mene u Ice baru, a onda odete do Iguane na dobar dzez. Obavezno porucite vok od bifa i to sve zalijete crnim Brunellom. Veselo drustvo se podrazumeva… Ukoliko pak zelite da provedete romanticno vece sa voljenom osobom, mislim da nijedno mesto nije bolje od baste Kluba knjizevnika. Savrsenu atmosferu najbolje je „zaciniti“ dobrim menijem, na kojem bi, po mom izboru, mogli da se nadu – tatarski biftek, boca crnog vina i nezamenljive krempite.